Lieliskas idejas, kā pagatavot neapēstās Lieldienu olas

Glaunie salāti
- Konservēta kukurūza – 100g
- Kivi – 70g
- Burkāni – 100g
- Vistas krūtiņa – 300g
- Siers – 100g
- Olas – 4gb
- Majonēze – 3 ēdamkarotes
Sagatavojam produktus. Olas cieti novārām, atdzesējam un nolobām. Tad sarīvējam.
Novārām vistas krūtiņu. Lai gaļa izdotos sulīgāka, sāli labāk pievienot vārīšanas beigās. Vēl vārīšanās laikā var pievienot piparus un lauru lapu. Gatavo krūtiņu atdzesējam un sasmalcinām.
Novārām burkānus, notīrām un sarīvējam. Tāpat sarīvējam arī sieru.
Notīrām kivi un sagriežam riņķīšos.
Sākam likt kopā salātus. Tos liksim kārtās, katru apziežot ar majonēzi. Pēc vēlēšanās katrai kārtai var uzbērt sāli un piparus.
Trauka centrā ieliekam servēšanas riņķi vai glāzi. Tas padarīs salātu formu interesantāku. Tad liekam sastāvdaļas kārtās: olas, krūtiņu, burkānus un sieru.
Dekorējam salātus ar konservēto kukurūzu un kivi. Liekam ledusskapī uz 2 – 3 stundām.
Interesanti un garšīgi salāti – sēnes “kažokā”
- Šampinjoni – 0,5 kg
- Marinēti gurķi – 2 – 3 gab
- Sīpols – 1 gab
- Vārīti kartupeļi – 3 gab
- Cietais siers – 150 g
- Vārītas olas - 4 gab
- Majonēze
- Augu eļļa
- Zaļumi
Uz rīves sarīvējam olas, kartupeļus un sieru. Katru – atsevišķā traukā.
Gurķus sagriežam smalkos salmiņos.
Sēnes sagriežam šķēlītēs un apcepam eļļā. Pieliekam sāli.
Sagriežam salmiņos sīpolu un pievienojam sēnēm. Sīpolu nevajag pārcept, bet tam nav arī jābūt mitram. Liekam salātus kārtās: kartupeļi, sēnes ar sīpoliem, majonēze, marinēti gurķi, majonēze, olas, majonēze, cietais siers un dekorējam ar zaļumiem.
Ļaujam salātiem pastāvēt un ievilkties dažas stundas.
Sajūsmas vērti un ļoti garšīgi salāti “Melnais ķekars”. Jūsu svētku galda hīts!
- Vārīta gaļa (jebkāda) – 250 g
- Kartupeļi – 3 gab
- Šampinjoni – 200 g
- Burkāni (vārīti) – 2 gab
- Olas – 4 gab
- Siers – 200 g
- Biete (vārīta) – 1 gab
- Majonēze
- Pētersīļi
- Tumšās vīnogas – 1 ķekars (dekorēšanai)
Vārīto gaļu un sēnes sagriežam gabaliņos. Sēnes apcepam sviestā. Pārējās sastāvdaļas sarīvējam uz rupjās rīves. Salātus liekam kārtās, katru kārtu apsmērējam ar majonēzi:
1 – vārīta gaļa
2 – kartupeļi
3 – sēnes, burkāni
4 – olas
5 – siers
6 – bietes
Dekorējam ar pētersīļiem un vīnogām.