Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!

Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!

Interneta ārēs atradu interesantu konservēšanas recepti – baklažānus majonēzē ziemas krājumiem. Nolēmu izmēģināt. Izdevās tiešām ļoti garšīgi un sātīgi. Gribu padalīties arī ar jums ar šo lielisko uzkodas recepti.

SASTĀVDAĻAS:

Uz 7 litriem:
  • Baklažāni – 6 kg
  • Sīpoli – 2 kg
  • Ķiploki – 3 galviņas
  • Majonēze – 0,5 l
  • 9% etiķis – 100 g
  • Augu eļļa – 300 ml
  • Sāls
  • Maltie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Baklažānus sagriežam lielos kubiņos, uzberam sāli, atstājam uz stundu.
  • Tad apcepam pa daļām uz pannas, nospiežot lieko šķidrumu.
  • Sīpolus sagriežam un apcepam eļļā un pannas. Samaisām ar baklažāniem, pieliekam sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pielejam etiķi, pieliekam majonēzi un samaisām.
  • Ja ir vēlēšanās, var pielikt sēņu buljona kubiņu, tas piešķirs baklažāniem sēņu garšu.
  • Uzkodu liekam izkarsētās burkās, sterilizējam 20 minūtes, aizvalcējam.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!