Receptes
Baklažāni majonēzē. Tādu uzkodu vēl nebūsiet baudījuši! Ziemā noderēs!
Interneta ārēs atradu interesantu konservēšanas recepti – baklažānus majonēzē ziemas krājumiem. Nolēmu izmēģināt. Izdevās tiešām ļoti garšīgi un sātīgi. Gribu padalīties arī ar jums ar šo lielisko uzkodas recepti.
SASTĀVDAĻAS:
Uz 7 litriem:- Baklažāni – 6 kg
- Sīpoli – 2 kg
- Ķiploki – 3 galviņas
- Majonēze – 0,5 l
- 9% etiķis – 100 g
- Augu eļļa – 300 ml
- Sāls
- Maltie pipari
PAGATAVOŠANA:
- Baklažānus sagriežam lielos kubiņos, uzberam sāli, atstājam uz stundu.
- Tad apcepam pa daļām uz pannas, nospiežot lieko šķidrumu.
- Sīpolus sagriežam un apcepam eļļā un pannas. Samaisām ar baklažāniem, pieliekam sāli, piparus, sasmalcinātus ķiplokus. Pielejam etiķi, pieliekam majonēzi un samaisām.
- Ja ir vēlēšanās, var pielikt sēņu buljona kubiņu, tas piešķirs baklažāniem sēņu garšu.
- Uzkodu liekam izkarsētās burkās, sterilizējam 20 minūtes, aizvalcējam.