Pildīti kartupeļi bekonā

Pildīti kartupeļi bekonā

Ir daudz recepšu, kuras aizrauj. Priekšnoteikumu, lai tā būtu, ir vēl vairāk, bet vienmēr vadāmies pēc motīviem – ātri, gardi, skaisti, sātīgi . Protams , ir arī citas nianses , bet ja mājās būs astoņi kartupeļi , astoņas šķēlītes bekona, kāds šķiņķa vai šķiņķas desas gabaliņš (ap 200 gramiem ) un 300 grami siera, to visu varam gan ātri, gan gardi, gan skaisti , gan sātīgi pagatavot kā šajā receptē.
Vispirms, nomazgājam un liekam katliņā vārīties nenomizotus kartupeļus. Tas šajā procesā aizņems visilgāk laika, bet kad būs gatavi, tos atdzesējam, nolobām mizu un katru kartupeli gareniski sadalām trijās šķēlēs. Bļodiņā liekam sarīvētu sieru, pievienojam sakapātas dilles un dažas sakapātas ķiploka daiviņas. Šķiņķi sagriežam šķēlītēs, kuras pēc izmēriem ir kā sagrieztie kartupeļi .

Atliek visu tikai skaisti satīt bekona šķēlītēs. Vispirms kartupeļa pirmo kārtu apkaisām ar siera maisījumu, virsū liekam nākošo kartupeļa šķēlīti, pārkaisām ar sieru, pārklājam ar šķiņķa šķēlīti, pa virsu siers, pēdējā kartupeļa šķēlīte un vēlreiz siers. Rūpīgi aptinam un kārtojam rullīšus uz ar eļļu ieziestas cepešpannas. Uzkarsējam cepeškrāsni līdz 220 grādiem un pēc 10 – 15 minūtēm būs gatavs. Izkārtojam uz šķīvja ar izklātām salātu lapām, rotājam ar tomātu šķēlītēm un citiem pavasarīgiem zaļumiem.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!