Kāpostu lapās marinēti gurķi

Kāpostu lapās marinēti gurķi

Vēlos pastāstīt par kādu interesantu recepti. Tie ir gurķīši, kas marinēti kāpostu lapās. Ļoti garšīgi, un kāpostu lapas pēc tam varat izmantot kāpostu tīteņu pagatavošanai.

Produkti:

Marināde:

Rēķināts uz vienu trīslitru burku:
  • Viena ēdamkarote (ar kaudzi) sāls
  • Viena ēdamkarote (ar kaudzi cukura)
  • 70 ml 9% etiķa

Kā pagatavot marinētos gurķīšus:

  • Trīslitru burkas dibenā liekam upeņu un mārrutku lapas, dilles, lauru lapu, piparus graudiņos, sinepju sēklas un dažas daiviņas ķiploka.
  • Kāpostu lapas aplejam ar verdošu ūdeni un atstājam uz trim minūtēm.
  • Katru gurķi ietinam kāpostu lapā un liekam burkā ar zaļumiem un garšvielām.
  • Aplejam gurķus ar karstu ūdeni, aizskrūvējam burku un ļaujam pastāvēt 20 – 30 minūtes.
  • Ūdeni nolejam katlā un no tā gatavojam marinādi. Pārlejam gurķiem. Sterilizējam burkas 15 minūtes, tad aizskrūvējam ar metāla vāciņu. Apgāžam ar vāku uz leju, ietinam segā un ļaujam pilnībā atdzist.
  • Gurķi kāpostu lapās iznāk ļoti kraukšķīgi, arī kāpostu lapas izdodas gardas. Noteikti izmēģiniet!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt