Griķu zupa ar vistas krūtiņu bērniem

Griķu zupa ar vistas krūtiņu bērniem

SASTĀVDAĻAS:

  • ūdens – 1,5 – 2 litri
  • vistas krūtiņa – 500 – 700 g
  • kartupeļi – 2 gab.
  • burkāns – 1 gab.
  • griķi – ½ glāze
  • sīpols – 1 gab.
  • lauru lapa – 1 gab.
  • zaļumi

PAGATAVOŠANA:

  • Lai buljons būtu gards un sātīgs, gaļa jāaplej ar aukstu ūdeni, jāuzvāra, jānoputo un jāvāra apmēram 40 minūtes.
  • Nomizot kartupeļus, burkānu un sīpolu. Sīpolu sakapāt, burkānu sarīvēt, kartupeļus vai nu sarīvēt vai smalki sagriezt. Sīpolu un burkānu apcept, tad pieliet mazliet ūdens uz sautēt zem vāka.
  • Pavisam maziem bērniem burkānus un sīpolus vēlams neapcept, bet pa taisno likt buljonā pie gaļas un kartupeļiem.
  • Gaļu izņemt, atdalīt no kauliem, likt atpakaļ katlā, piebērt griķus, vārīt minūtes piecpadsmit zem vāka.
  • Tad pielikt apceptos dārzeņus, zaļumus lauru lapu un vārīt vēl septiņas minūtes. Pasniegt ar skābo krējumu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!