Receptes
Griķu zupa ar vistas krūtiņu bērniem
SASTĀVDAĻAS:
- ūdens – 1,5 – 2 litri
- vistas krūtiņa – 500 – 700 g
- kartupeļi – 2 gab.
- burkāns – 1 gab.
- griķi – ½ glāze
- sīpols – 1 gab.
- lauru lapa – 1 gab.
- zaļumi
PAGATAVOŠANA:
- Lai buljons būtu gards un sātīgs, gaļa jāaplej ar aukstu ūdeni, jāuzvāra, jānoputo un jāvāra apmēram 40 minūtes.
- Nomizot kartupeļus, burkānu un sīpolu. Sīpolu sakapāt, burkānu sarīvēt, kartupeļus vai nu sarīvēt vai smalki sagriezt. Sīpolu un burkānu apcept, tad pieliet mazliet ūdens uz sautēt zem vāka.
- Pavisam maziem bērniem burkānus un sīpolus vēlams neapcept, bet pa taisno likt buljonā pie gaļas un kartupeļiem.
- Gaļu izņemt, atdalīt no kauliem, likt atpakaļ katlā, piebērt griķus, vārīt minūtes piecpadsmit zem vāka.
- Tad pielikt apceptos dārzeņus, zaļumus lauru lapu un vārīt vēl septiņas minūtes. Pasniegt ar skābo krējumu.
LAI LABI GARŠO!