Lieliskas idejas, kā pagatavot neapēstās Lieldienu olas

Lieliskas idejas, kā pagatavot neapēstās Lieldienu olas

Ikviens no mums Lieldienās cītīgi krāso, bieži vien gadās tā, ka olu kaujas jau beigušās, taču ledusskapis pilns ar olām. Visvienkāršākais ir pagatavot no daudzajām salātus.

Avakado, kūpināts lasis un vārītas olas

Sastāvdaļas:
  • 4 vai 5 olas
  • kūpināts lasis
  • sauja svaigu lapu salāti(spinātu lapas, salātu mix)
  • 1 avakado
  • 1/2 svaigs gurķis
  • 10 ķiršu tomāti
  • 1 tējkarote angļu sinepes
  • 2 tējkarotes kaperi
  • 2 tējkarotes olīveļļa
  • 1/2 glāze citrona sula
Pagatavošana:

Salātu lapas ievieto lielā bļodā, pievieno ķiršu tomātu un gurķi.
Lasi un avokado samaisa viendabīgā masā.
Olas sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
Angļu sinepes sajauc kopā ar citrona sulu, olīveļļu, kaperiem.
Pēc tam visu samaisa un salāti ir gatavi.

Tunča olu salāti

Sastāvdaļas:
  • tuncis savā sulā,
  • konservēti zaļie zirnīši,
  • cieti vārītas olas,
  • zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
  • majonēze,
  • sāls.
Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.

Olu- siera salāti

Sastāvdaļas:
  • 2 cieti novārītas olas,
  • 200 g siers (vēlams cietāks),
  • 1 burkāns
  • majonēze,
  • krējums,
  • sāls.
Pagatavošana:

Olas sasmalcina, sieru sarīvē, tomātu sagriež smalkos kubiņos, pievieno majonēzi un krējumu vienādā daudzumā, sāli pēc garšas, visu rūpīgi samaisa.


Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!