Noderīgi
Lieliskas idejas, kā pagatavot neapēstās Lieldienu olas
Ikviens no mums Lieldienās cītīgi krāso, bieži vien gadās tā, ka olu kaujas jau beigušās, taču ledusskapis pilns ar olām. Visvienkāršākais ir pagatavot no daudzajām salātus.
Avakado, kūpināts lasis un vārītas olas
Sastāvdaļas:- 4 vai 5 olas
- kūpināts lasis
- sauja svaigu lapu salāti(spinātu lapas, salātu mix)
- 1 avakado
- 1/2 svaigs gurķis
- 10 ķiršu tomāti
- 1 tējkarote angļu sinepes
- 2 tējkarotes kaperi
- 2 tējkarotes olīveļļa
- 1/2 glāze citrona sula
Salātu lapas ievieto lielā bļodā, pievieno ķiršu tomātu un gurķi.
Lasi un avokado samaisa viendabīgā masā.
Olas sagriež uz pusēm un pievieno salātiem.
Angļu sinepes sajauc kopā ar citrona sulu, olīveļļu, kaperiem.
Pēc tam visu samaisa un salāti ir gatavi.
Tunča olu salāti
- tuncis savā sulā,
- konservēti zaļie zirnīši,
- cieti vārītas olas,
- zaļie lociņi (var arī nedaudz sasmalcinātu sīpolu),
- majonēze,
- sāls.
Visas sastāvdaļas sajauc traukā, daudzums atkarīgs no individuālajām vēlmēm, taču tuncim vajadzētu būt galvenajai sastāvdaļai.
Olu- siera salāti
Sastāvdaļas: Pagatavošana:Olas sasmalcina, sieru sarīvē, tomātu sagriež smalkos kubiņos, pievieno majonēzi un krējumu vienādā daudzumā, sāli pēc garšas, visu rūpīgi samaisa.