Receptes
Torte ar riekstiem un citronu krēmu
Ļoti garšīga, mīksta un maiga torte, ar spilgti izteiktu citrona noti un riekstu – šokolādes pēcgaršu. Tajā nav ne grama miltu. Ļoti iesaku pamēģināt šo grieķu kulinārijas meistara Steliosa Parljarosa šedevru!
SASTĀVDAĻAS:
- Viena citrona sula
- Viena citrona miza (nogriezta garā lentā)
- Kukurūzas ciete – 4 ēdamk.
- Olu dzeltenumi – 6 gab
- Piens – 500 ml
- Pūdercukurs – 160 g
- Lazdu rieksti (samalti pulverī) – 160 g
- Cukurs (60 g biskvītam un 160 g krēmam) – 220 g
- Olas baltums – 6 gab
- Saldais krējums (35% 250 g + 40 g) – 290 g
- Tumšā šokolāde – 60 g
- Konjaks – 1 ēdamkarote
PAGATAVOŠANA:
- Samaisīt samaltos lazdu riekstus ar pūdercukuru.
- Olas baltumus saputot stingrās putās un trijos piegājienos pievienot riekstu – cukura maisījumu, rūpīgi maisot ar lāpstiņu no lejas uz augšu un pa apli.
- Izklāt mīklu uz plāts (38 X 38 cm), kas apklāta ar cepamo papīru.
- Izlīdzināt ar lāpstiņu, lai veidotos biskvīts, kas ir 1 cm biezs. Ja plāts ir mazāka, biskvīta biezums būs 1.5 cm.
- Cept uzsildītā cepeškrāsnī 175 grādos 25 – 30 minūtes. Tas atkarīgs no jūsu cepeškrāsns.
- Gatavo biskvītu var sadalīt divās vai trīs daļās, bet var arī uzreiz pēc izņemšanas no krāsns izgriezt apaļas formas ar kulinārijas riņķa palīdzību.
- Es izgriezu divus apļus 20 cm diametrā, ar atlikušajiem gabaliņiem es dekorēju tortes virsu, bet tos tikpat labi var likt kā kārtu pa vidu tortei.
Krēms:
- Samaisīt olu dzeltenumus ar 160 g cukura, kukurūzas cieti un pienu viendabīgā masā, pievienot citrona mizu un likt uz lēnas uguns.
- Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, vārīt vijīgu krēmu, noņemt no uguns, pieliet citrona sulu. Atdzesēt.
- Saldo krējumu saputot un pievienot atdzesētajam krēmam, saputot ar mikseri.
Tortes salikšana:
- Uzsildīt 40 ml saldā krējuma un izkausēt tajā šokolādi, atdzesēt, pieliet konjaku.
- Apsmērēt biskvītus ar šokolādi un likt vēsumā lai sastingst.
- Likt biskvītu kulinārijas riņķī, uzsmērēt pusi citronu krēma, pa virsu likt otru biskvītu un apsmērēt ar atlikušo krēmu.
- Virsu dekorēt ar biskvīta gabaliņiem, uz nakti likt torti ledusskapī.
- Pirms pasniegšanas noņemt riņķi un apbērt ar pūdercukuru.
- Torti sagriezt gabaliņos ar sausu, karstu, garu un asu nazi.
LAI LABI GARŠO!