Torte ar riekstiem un citronu krēmu

Torte ar riekstiem un citronu krēmu

Ļoti garšīga, mīksta un maiga torte, ar spilgti izteiktu citrona noti un riekstu – šokolādes pēcgaršu. Tajā nav ne grama miltu. Ļoti iesaku pamēģināt šo grieķu kulinārijas meistara Steliosa Parljarosa šedevru!

SASTĀVDAĻAS:

  • Viena citrona sula
  • Viena citrona miza (nogriezta garā lentā)
  • Kukurūzas ciete – 4 ēdamk.
  • Olu dzeltenumi – 6 gab
  • Piens – 500 ml
  • Pūdercukurs – 160 g
  • Lazdu rieksti (samalti pulverī) – 160 g
  • Cukurs (60 g biskvītam un 160 g krēmam) – 220 g
  • Olas baltums – 6 gab
  • Saldais krējums (35% 250 g + 40 g) – 290 g
  • Tumšā šokolāde – 60 g
  • Konjaks – 1 ēdamkarote

PAGATAVOŠANA:

  • Samaisīt samaltos lazdu riekstus ar pūdercukuru.
  • Olas baltumus saputot stingrās putās un trijos piegājienos pievienot riekstu – cukura maisījumu, rūpīgi maisot ar lāpstiņu no lejas uz augšu un pa apli.
  • Izklāt mīklu uz plāts (38 X 38 cm), kas apklāta ar cepamo papīru.
  • Izlīdzināt ar lāpstiņu, lai veidotos biskvīts, kas ir 1 cm biezs. Ja plāts ir mazāka, biskvīta biezums būs 1.5 cm.
  • Cept uzsildītā cepeškrāsnī 175 grādos 25 – 30 minūtes. Tas atkarīgs no jūsu cepeškrāsns.
  • Gatavo biskvītu var sadalīt divās vai trīs daļās, bet var arī uzreiz pēc izņemšanas no krāsns izgriezt apaļas formas ar kulinārijas riņķa palīdzību.
  • Es izgriezu divus apļus 20 cm diametrā, ar atlikušajiem gabaliņiem es dekorēju tortes virsu, bet tos tikpat labi var likt kā kārtu pa vidu tortei.

Krēms:

  • Samaisīt olu dzeltenumus ar 160 g cukura, kukurūzas cieti un pienu viendabīgā masā, pievienot citrona mizu un likt uz lēnas uguns.
  • Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, vārīt vijīgu krēmu, noņemt no uguns, pieliet citrona sulu. Atdzesēt.
  • Saldo krējumu saputot un pievienot atdzesētajam krēmam, saputot ar mikseri.

Tortes salikšana:

  • Uzsildīt 40 ml saldā krējuma un izkausēt tajā šokolādi, atdzesēt, pieliet konjaku.
  • Apsmērēt biskvītus ar šokolādi un likt vēsumā lai sastingst.
  • Likt biskvītu kulinārijas riņķī, uzsmērēt pusi citronu krēma, pa virsu likt otru biskvītu un apsmērēt ar atlikušo krēmu.
  • Virsu dekorēt ar biskvīta gabaliņiem, uz nakti likt torti ledusskapī.
  • Pirms pasniegšanas noņemt riņķi un apbērt ar pūdercukuru.
  • Torti sagriezt gabaliņos ar sausu, karstu, garu un asu nazi.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt