Esat nolēmusi ātri izcept kotletes, bet laika kā vienmēr, nav? Tad šis padoms ir tieši jums. No kotlešu masas formējam plakanas kotletes.
Neliela viltība – katras kotletes vidū iespiežam nelielu iedobīti.
Liekam kotletes uz sakarsētas pannas un cepam no abām pusēm, kā parasti. Kotletes ir gatavas. Ņemam nost no pannas un pasniedzam. Pateicoties iedobītei kotletes vidū, tās izcepsies ļoti ātri.
Kā, cepot pankūkas, neizmantot eļļu?
Vienkārši sasmērējiet pannu ar kartupeļa pusīti. Pārgriežat kartupeli gareniski uz pusēm, iespraužat tajā dakšiņu, iemērciet kartupeli eļļā un sasmērējiet ar to pannu. Eļļa neiesūksies kartupelī un plānā, vienmērīgā kārtā izklāsies uz pannas. Ja panna būs izsmērēta, pankūkas būs viegli noņemt.
Melnās žāvētās plūmes – lielisks osteoporozes profilakses līdzeklis.
Zinātnieki no Floridas. Lai stiprinātu kaulus, pietiek apēst 15 plūmes katru dienu. Lai dažādot ēdienkarti, varat pagatavot pildītas žāvētās plūmes. Aplejiet tās ar karstu ūdeni, lai plūmes kļūtu mīkstas. Sasmalciniet sauju valriekstu, sajauciet ar majonēzi. Pievienojiet daiviņu ķiploka, samaisiet. Nolejiet plūmēm ūdeni, katru plūmi iegriežat, lai veidotos tāds kā gliemežvāks. Liekat iekšā pildījumu. Darbs ir diezgan piņķerīgs, bet uzkoda izdodas izcila!
Vēlaties pārsteigt savus viesus ar siļķi kažokā?
Šis ēdiens garšo visiem. Bet kas gan tajā tik pārsteidzošs, jautāsiet. Tas, ka gatavosim to konservu kārbā. Tam būs nepieciešams nogriezt kārbas dibenu. Liekat kārbu uz šķīvja un kārtojiet tajā salātu sastāvdaļas:
kartupeļus, siļķes fileju, smalki sagrieztu sīpolu, burkānus un bietes. Katru kārtu mazliet piespiest un uzsmērēt majonēzi. Dekorēt ar olas dzeltenumu. Iznāks glīts tornītis. Šāds pasniegšanas ciemiņus vienaldzīgus neatstās!