Šī ķiploku zupas recepte palīdzēs uzveikt saaukstēšanos, gripu un pat norovīrusu.

Šī ķiploku zupas recepte palīdzēs uzveikt saaukstēšanos, gripu un pat norovīrusu.

Ķiploks jau ilgu laiku ir veselības uzturēšanas stūrakmens, un tam ir ļoti pamatots iemesls. Tas ieguvis savu reputāciju pateicoties allicīnam – vienam no saviem ķīmiskajiem elementiem.
Balstoties uz nesenajiem Vašingtonas universitātes pētījumiem, ķiploks ir 100 reizes iedarbīgāks par divām populārākajām antibiotikām, kuras lietojam, lai iznīcinātu baktērijas, kas ir atbildīgas par slimībām. Tika arī pierādīts, ka allicīns palīdz pazemināt asinsspiedienu un holesterīna līmeni, novērš trombu veidošanos. Ķiploks, kā zināms, samazina aterosklerozes veidošanās risku un iznīcina vīrusus un baktērijas, kas izraisa gripu, saaukstēšanos un ausu sāpes. Pētījumi ir parādījuši, ka tas darbojas arī gremošanas traucējumu un caurejas gadījumā.

“Šī ķīmiskā viela jau sen ir zināma ar savām antibakteriālajām un pretsēnīšu īpašībām”, - saka Helēna Bonda, Derbijšīras dietoloģe – konsultante un Britu diētas asociācijas preses sekretāre.
“Tāpēc, ka cilvēki uzskata, ka ķiploks paaugstinās imunitāti. Daudzi vienkārši sasmalcina ķiploku, sajauc to ar olīveļļu un liek uz maizes.
Bet kā un vai patiešām tas palīdz, līdz galam vēl nav izpētīts”.
Viens no visinteresantākajiem rezultātiem, kas attiecas uz ķiploku, ir tāds, ka ķiploks paaugstina vispārējo antioksidantu līmeni organismā. Un interesanti, ka Krievijā cilvēki ķiploku dēvē par krievu penicilīnu.

Ķiploku zupas recepte

SASTĀVDAĻAS:

  • 26 ķiploka daiviņas (nemizotas)
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes organiskas eļļas
  • 2 ¼ glāzes sasmalcinātu sīpolu
  • ½ tases svaiga ingvera
  • ½ tējkarotes Kajēnas piparu
  • 3 ½ tases organiska dārzeņu buljona
  • ½ tases kokosriekstu piena
  • 4 citroni

PAGATAVOŠANA:

  • Uzkarsējiet cepeškrāsni.
  • Ķiploka daiviņas liekat nelielā stikla traukā, kas paredzēts cepšanai.
  • Pielejat eļļu, uzberiet jūras sāli. Apklājiet trauku ar foliju un cepat apmēram 45 minūtes.
  • Notīriet izceptos ķiplokus un liekat nelielā bļodiņā.
  • Katliņā izkausējiet sviestu, pieliekat sīpolus, ingveru un Kajēnas piparus. Sautējiet apmēram 6 minūtes.
  • Pieliekat ķiplokus un gatavojiet vēl 3 minūtes.
  • Pievienojiet dārzeņu buljonu, uzliekat vāku un sautējiet, kamēr ķiploki ir gatavi.
  • Katliņa saturu sablendējiet viendabīgā masā, pielejat kokosriekstu pienu un pakarsējiet vēl pāris minūtes uz lēnas uguns.
  • Katrā bļodiņā izspiežat viena citrona sulu. Pasniedzat.
LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt