Rabarberu – zemeņu saldais

Rabarberu – zemeņu saldais

SASTĀVDAĻAS:

  • Svaigi rabarberi 500 g
  • Saldētas zemenes 500 g
  • Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
  • Ūdens
  • Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
  • Cukurs 70 g
  • Putukrējums 200 g

PAGATAVOŠANA:

  • Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
  • Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
  • Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
  • Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
  • Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
  • Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
  • Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!