Receptes
Rabarberu – zemeņu saldais
SASTĀVDAĻAS:
- Svaigi rabarberi 500 g
- Saldētas zemenes 500 g
- Svaigi spiesta apelsīnu sula (Var arī no pakas) 70 g
- Ūdens
- Rīvēta apelsīna miziņa 1 ēdamk. (var izmanot kaltētu)
- Cukurs 70 g
- Putukrējums 200 g
PAGATAVOŠANA:
- Rabarberus nomizo un sagriež mazos gabaliņos.
- Apelsīnam norīvē mizu un izspiež sulu.
- Katlā uz nelielas uguns liek vārīties rabarbera gabaliņus, kam pievienots nedaudz ūdens un cukurs. Visu samaisa un uzvāra.
- Kad rabarberi ir uzvārījušies liek klāt apelsīna miziņas un apelsīna sulu. Sautē 5 min, līdz rabarberi izšķīduši.
- Izņem no saldētavas zemenes un liek lielā, karstumu izturīgā traukā.
- Lej pa virsu karsto rabarberu masu, nemaisa, atstāj uz 20 – 30 min.
- Visu apmaisa un pilda deserta traukos, pasniedz ar putukrējumu.