Saldie kraukšķīgie gurķi ziemai

Saldie kraukšķīgie gurķi ziemai
Ak, cik gan interneta ārēs var atrast ziemas krājumu pagatavošanas receptes! Un īpaši daudz recepšu ir gurķu pagatavošanai. Ej nu saproti, kuras no tā tiešām ir vērts izmēģināt? Teikšu uzreiz, recepte ko vēlos jums šodien piedāvāt, ir nestandarta – saldie kraukšķīgie gurķi ziemas krājumiem. Saldie gurķi? - jūs teiksiet. Jā, tie izdodas saldi un asi vienlaikus, ļoti piesātināti, un cik kraukšķīgi! Domāju, ikviens, kas pagaršos šos gurķīšus, būs sajūsmā! Un tā, pierakstām recepti!

SASTĀVDAĻAS:

  • Gurķi – 4 kg
  • Mārrutku lapas
  • Jāņogu un ķiršu lapas
  • Daži diļļu ziedi
  • Melnie pipari graudiņos – 56 gab.
  • Asie pipari – pēc garšas
  • Ķiploki – 10 daiviņas

Marinādei:

  • Ūdens – 4 litri
  • Sāls – 6 ēdamkarotes
  • Cukurs – 1,5 glāzes
  • 9% etiķis – 2 glāzes

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķus aplejiet ar ūdeni, atstājiet uz 4 – 5 stundām. Tad rūpīgi noskalojiet.
  • Noskalojiet lapas, liekat burkas apakšā, tad liekat graudiņu piparus un aso piparu.
  • Tad pēc iespējas ciešāk kārtojiet burkā gurķus.
  • Uzvāriet ūdeni un ar to aplejiet gurķus. Atstājiet uz 15 minūtēm.
  • Kamēr gurķi burkā sildās, gatavojiet marinādi: ūdenī liekat cukuru, sāli, uzvāriet, pielejiet etiķi.
  • No gurķiem nolejiet ūdeni un aplejiet ar karsto marinādi, burkas aizvalcējiet.
  • Burkas apgāziet ar vākiem uz leju, sasedziet.
  • Ļaujiet, lai atdziest 2 – 3 dienas.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!