Receptes
Saldie kraukšķīgie gurķi ziemai
SASTĀVDAĻAS:
- Gurķi – 4 kg
- Mārrutku lapas
- Jāņogu un ķiršu lapas
- Daži diļļu ziedi
- Melnie pipari graudiņos – 56 gab.
- Asie pipari – pēc garšas
- Ķiploki – 10 daiviņas
Marinādei:
- Ūdens – 4 litri
- Sāls – 6 ēdamkarotes
- Cukurs – 1,5 glāzes
- 9% etiķis – 2 glāzes
PAGATAVOŠANA:
- Gurķus aplejiet ar ūdeni, atstājiet uz 4 – 5 stundām. Tad rūpīgi noskalojiet.
- Noskalojiet lapas, liekat burkas apakšā, tad liekat graudiņu piparus un aso piparu.
- Tad pēc iespējas ciešāk kārtojiet burkā gurķus.
- Uzvāriet ūdeni un ar to aplejiet gurķus. Atstājiet uz 15 minūtēm.
- Kamēr gurķi burkā sildās, gatavojiet marinādi: ūdenī liekat cukuru, sāli, uzvāriet, pielejiet etiķi.
- No gurķiem nolejiet ūdeni un aplejiet ar karsto marinādi, burkas aizvalcējiet.
- Burkas apgāziet ar vākiem uz leju, sasedziet.
- Ļaujiet, lai atdziest 2 – 3 dienas.
LAI LABI GARŠO!