Receptes
Mazsālīti “sakratītie” gurķi – visātrākais un slinkākais sālīšanas veids
Ātrie mazsālītie gurķi. Tie būs gatavi jau pēc pāris minūtēm. Neticat? Noteikti pagatavojiet tos un pārbaudiet! Šis paņēmiens jums noderēs, ja galds ciemiņiem jāklāj jau pēc brīža, bet laika ilgai sālīšanai nav. Kraukšķīgi, neticami aromātiski un ļoti garšīgi gurķīši satrieks visus jau pēc pirmā kumosa. Tie ne tikai dekorēs jūsu svētku galdu, bet būs lieliska piedeva kartupeļiem. Tos droši var izmantot salātos vai smalki sagrieztus, pievienot mērcēm.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kilograms svaigu vidēja izmēra gurķu
- saišķītis diļļu
- 3 daiviņas ķiploka
- pusotra ēdamkarote sāls
Mazsālītie “sakratītie” gurķi
- Svaigos gurķus nomazgājam, sagriežam gareniski četrās daļās. Izvēlaties vidēja izmēra gurķus, tievus, ar smalkām sēklām. Ja tie ir mīksti, iemērciet tos uz pāris stundām ūdenī. Ja tā nedarīsiet, gurķi neizdosies kraukšķīgi.
- Notīrītas ķiploka daiviņas sagriežam smalkās šķēlītēs.
- Lielu diļļu saišķi noskalojam un sakapājam.
- Dziļā bļodā liekam sagatavotos gurķus, pieliekam dilles un sagrieztos ķiplokus.
- Pieberam sāli un rūpīgi samaisām – ar karoti vai ar rokām.
- Pārliekam gurķus plastmasas kastē ar vāku, aizveram to un spēcīgi kratām dažas minūtes. Pēc šāda paņēmiena pielietošanas gurķi ātri vien sāks suloties un sasūksies ar sāli, ķiploka un diļļu aromātiem.
- Padoms: Gurķus varat likt plastmasas maisā, aizsiet un sakratīt.
- Šādi pagatavotus gurķus uzreiz var likt galdā, bet var ļaut tiem dažas stundas pavadīt ledusskapī.