Receptes
Oriģināls deserts, pagatavots mikroviļņu krāsnī – salda garšas pilnība, pagatavota pašu rokām
Neparasti maigs, vairāku slāņu deserts kļūs par alternatīvu veikalā pirktajiem saldumiem. Skaistais un aromātiskais saldums kļūs par romantiska vakara izcilu nobeigumu. Īpašs pluss šim saldumam ir tas, ka tam var piedot jebkuru formu. Par to būs jāparūpējas jau gatavošanas procesā. Salduma cienītājus iepriecinās arī tas, ka aktīvais gatavošanas laiks, izmantojot mikroviļņu krāsni, aizņems vien dažas minūtes.
SASTĀVDAĻAS:
- 450 – 500 ml iebiezinātā piena
- 2 lielas tāfelītes baltās šokolādes
- 1 liela tāfelīte piena vai tumšās šokolādes
- 2 ēdamkarotes želatīna
- 3 ēdamkarotes sviesta
- vanilīns
- pārtikas krāsviela (varat izmantot arī biešu sulu vai citas dabiskās sastāvdaļas)
PAGATAVOŠANA:
- Noregulējam mikroviļņu krāsni uz vidējās jaudas režīmu un ķeramies pie gatavošanas.
- Iebiezināto pienu sadalām trijās daļās – katrai kārtai pa vienai. Šokolādi sasmalcinām. Iepriekš sagatavojam trauku gatavajam desertam – ieklājam foliju vai pagatavojam no tā vajadzīgo formu.
- tumšā šokolāde
- iebiezinātais piens
- 1 ēdamkarote sviesta
- baltā šokolāde
- iebiezinātais piens
- 1 ēdamkarote sviesta
- želatīns (izšķīdināts 3 ēdamkarotēs ūdens)
- pārtikas krāsviela
- baltā šokolāde
- iebiezinātais piens
- 1 ēdamkarote sviesta
- vanilīns
- Katras kārtas sastāvdaļas pēc kārtas liekam mikroviļņu krāsnī uz 1 – 2 minūtēm, līdz šokolāde ir pilnībā izkususi.
- Intervāls starp nākamās kārtas pagatavošanu ir 40 minūtes. Tas nepieciešams, lai katra kārta pilnībā sastingtu.
- Gatavojot šo desertu jāievēro, ka izkausētā masa vienmērīgi jāizklāj formā. Vislabāk to darīt ar karotes otru pusi. Lai sagrieztu gatavo desertu vajadzēs izmantot karstā ūdenī turētu nazi.
- Ja ir vēlēšanās, varat eksperimentēt ar kārtu daudzumu, pievienot riekstus, rozīnes, žāvētas plūmes, sukādes.
PIRMĀ KĀRTA:
OTRĀ KĀRTA
TREŠĀ KĀRTA
PAGATAVOŠANA:
LAI LABI GARŠO!