Pankūkas austriešu gaumē ar biezpienu, pagatavotas cepeškrāsnī

Pankūkas austriešu gaumē ar biezpienu, pagatavotas cepeškrāsnī

Katrā valstī ir savai pankūku pagatavošanas noslēpumi. Interesants risinājums – pankūkas tiek aplietas ar piena – olu mērci.

SASTĀVDAĻAS:

MĪKLAI:

  • piens – 250 ml
  • milti – 140 g
  • olas – 2 gab.
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • vaniļas cukurs – ½ paciņas
  • sāls – šķipsniņa
  • augu eļļa

PILDĪJUMAM:

  • biezpiens 9% - 250 g
  • skābais krējums – 125 ml
  • sviests – 50 g
  • cukurs – 40 g
  • pūdercukurs – 30 g
  • rozīnes – 30 g
  • olu dzeltenumi – 3 gab.
  • olu baltumi – 3 gab.
  • citrona miza no viena citrona
  • vaniļas cukurs – ½ paciņa

MĒRCEI:

  • piens – 125 ml
  • cukurs – 30 g
  • olas dzeltenums – 1 gab.
  • ola – 1 gab.
  • skābais krējums – 3 ēdamkarotes

PAGATAVOŠANA:

Mīklai – sajaukt mazliet piena ar jēlu olu, olas dzeltenumu, miltiem, sāli un vaniļas cukuru. Masu samaisīt, tajā nedrīkst būt kunkulīšu. Pieliet atlikušo pienu, mīklai jābūt šķidrai. Atstāt uz 20 minūtēm, lai mīkla mazliet paceltos, tad izcept astoņas pankūkas.

Atsevišķi sajaukt mīkstu sviestu ar pūdercukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņu. Visu rūpīgi saputot. Pievienot jēlus olu dzeltenumus, skābo krējumu un caur sietu izberztu biezpienu. Olas baltumu saputot ar cukuru, pievienot biezpiena masai, piebērt rozīnes bez kauliņiem. Pankūkas apsmērēt ar sagatavoto pildījumu, sarullēt caurulītēs, pārgriezt uz pusēm, likt iepriekš iesmērētā cepamajā formā ar griezuma vietām uz augšu.

Cepamo formu likt cepeškrāsnī uz desmit minūtēm, 180 grādu temperatūrā.

Pagatavot mērci: samaisīt pienu ar olu, olas dzeltenumu, pūdercukuru un skābo krējumu, masu saputot. Pārliet ar to pankūciņas austriešu gaumē un cept cepeškrāsnī vēl 15 minūtes.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!