Receptes
Leģendārā Kijevas kotlešu recepte
Īsta Ukrainas garša!
SASTĀVDAĻAS:
- 4 vistas filejas
- 2 olas
- 100 g sviesta
- 400 g saulespuķu eļļas
- rīvmaize
- saišķītis zaļumu
- sāls
- pipari
PAGATAVOŠANA:
- Pētersīļus sasmalcināt. Bļodiņā sajaukt sviestu ar zaļumiem. Sviestu ietīt pārtikas plēvē un ielikt saldētavā uz 20 – 30 minūtēm.
- Vistas fileju gareniski iegriezt, lai iznāktu taisnstūris un viegli izklapēt. Uz viena stūra likt sasaldētā sviesta gabaliņus.
- Aizrullēt fileju tā, lai sviests paliktu iekšpusē.
- Sakult olas ar sāli, iemērkt fileju olā, tad apviļāt rīvmaizē. Procedūru atkārtot divreiz.
- Dziļā pannā vai katliņā uzkarsēt eļļu. Eļļā apcept kotleti, līdz zeltītai garoziņai, ik pa brīdim apgrozot.
- Eļļai jānosedz kotlete vismaz līdz pusei. Gatavās kotletes dekorēt ar zaļumiem. Kā piedeva labi derēs ar sīpoliem sacepti kartupeļi vai kartupeļu biezenis.
LAI LABI GARŠO!