Receptes
Ķirbja sukādes. Lieliska rudens delikatese
Par rudens un ziemas sezonas hītu tiek uzskatīts ķirbis. Ķirbi var pagatavot dažādos veidos, bet šoreiz piedāvāsim ķirbja sukādes.
SASTĀVDAĻAS:
- 2 kilogrami ķirbis
- 0,5 kilogrami cukurs
- citrons
- apelsīns
PAGATAVOŠANA:
- Nomizojiet ķirbi un sagrieziet šķēlītēs. Tām nevajadzētu būt biezām un garām, biezums apmēram 5-10 mm. Ielieciet ķirbju gabaliņus katliņā.
- Pievienojiet tiem cukuru. Sagrieziet citronu un apelsīnu šķēlītēs ar visu miziņu un pievienojiet ķirbim. Atstājam uz 12 stundām, lai viss sasūcas ķirbī.
- Lieciet katliņu uz uguns, uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Atkal ļaujiet 12 stundas savilkties. Atkal uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Ļaujiet tam atdzist.
- Nokāsiet visu (sīrupu, starp citu, jūs varat dzert, atšķaidot ar ūdeni) un lieciet ķirbju gabaliņus žāvēties. Ja jums nav speciālā žāvētāja, lieciet ķirbja gabaliņus cepeškrāsnī uz 100- 160 grādiem. Krāsnij vajadzētu būt nedaudz atvērtai.