Receptes
Biezpiena bumbiņas
SASTĀVDAĻAS:
- 400 g mājas biezpiena
- 250 g miltu
- 5 tējkarotes (ar kaudzi) cukura
- 0,5 tējkarotes sāls
- 0,25 tējkarotes vanilīna
- 1 ola
- 350 – 400 g saulespuķu eļļas
PAGATAVOŠANA:
- Biezpienu sajaukt ar cukuru, sāli, vanilīnu un olu. Pielikt miltus un vēlreiz rūpīgi samaisīt.
- Mīklu savelt bumbā un ļaut nostāvēties 15 minūtes, apsedzot ar caurduri.
- Mīklai jābūt ļoti mīkstai.
- Mīklu sagriezt gabaliņos un no tiem saviļāt nelielas bumbiņas.
- Pannā ieliet eļļu un uzkarsēt, bet neļaut sākt vārīties.
- Sagatavotās bumbiņas likt eļļā nelielā porcijām.
- Tām jāvārās, visu laiku apmaisot, līdz kļuvušas zeltainas. Gatavās bumbiņas notecināt uz papīra dvieļa. Tas uzsūks lieko šķidrumu un bumbiņas būs sausas un nebūs treknas.
- Biezpiena bumbiņas pārlikt citā traukā un pārkaisīt ar pūdercukuru.
- Visu var paveikt 30 minūtēs.
LAI LABI GARŠO!