Receptes
Ļoti garšīga tomātu – sīpolu uzkoda: viss slēpjas marinādē
Garšīgā tomātu – sīpolu uzkoda kļūs par īstu atklājumu – pavisam maz sastāvdaļu, īss pagatavošanas laiks un dievišķa garša iznākumā.
Te viss ir samērīgi – tomāti mazliet sāļi, nedaudz asi, mazliet pikanti un ļoti garšīgi. Šī uzkoda lieliski piestāvēs gaļai, īpaši jau uz grila gatavotai, ceptiem kartupeļiem un vispār, jebkuram otrajam ēdienam. Un kas ir pats interesantākais, tieši sīpoli, kas marinēti kopā ar tomātiem, no galda pazudīs pirmie: to pikantā garša ir tiešām fantastiska.
SASTĀVDAĻAS:
- 5 gatavi, “gaļīgi” tomāti
- 3 vidēji sīpoli
- 4 ķiploka daiviņas
- 4 ēdamkarotes augu eļļas
- 2 ēdamkarotes citronu sulas
- Puse tējkarotes bazilika
- Ceturtdaļa tējkarotes asā pipara
- 1,5 ēdamkarotes medus
- Puse tējkarotes sāls
PAGATAVOŠANA:
- Tomātus nomazgājam, sagriežam apmēram 3 – 4 mm biezās ripās.
- Sīpolus nomizojam un sagriežam plānos gredzenos.
- Ķiploku notīrām, sakapājam ne pārāk smalkos gabalos.
- Gatavojam marinādi: bļodiņā lejam medu, citronu sulu, augu eļļu. Pievienojam garšvielas – aso piparu, sāli, baziliku.
- Padoms: Ja medus ir sacukurojies, to vajag izkausēt ūdens peldē. Mikroviļņu krāsni šoreiz labāk neizmantot, medus tajā zaudēs visas savas labās īpašības.
- Visas marinādes sastāvdaļas rūpīgi samaisām.
- Uzkodu liksim kārtās. Ņemam stikla trauku ar platu kaklu.
- Apakšējā kārtā liekam tomātus, tad sīpolus, ķiploku. Visu atkārtojam, līdz burka pilna.
- Pa virsu lejam marinādi, trauku aizskrūvējam un sakratām. Liekam ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Bet jo ilgāk uzkoda nostāvēsies, jo labāka kļūs.
- Piknikā, izbraukumā pie dabas šai uzkodai būs īpaša garša.
LAI LABI GARŠO!