Receptes
Zemeņu ievārījums ar baziliku un piparmētru
Zemeņu ievārījuma garša un aromāts ir īsts vasaras baudījums! Piešķirt tam jaunas garšas nianses un paplašināt baudījuma paleti palīdzēs zaļais baziliks, aromātiskā piparmētra un sulīgais citrons.
SASTĀVDAĻAS:
- svaigas zemenes – 400 g
- cukurs – 300 g
- viena citrona miziņa
- piparmētra – 10 – 15 lapiņas
- baziliks – 10 lapiņas
PAGATAVOŠANA:
Sagatavot zemenes (nomazgāt, noņemt zaļās lapiņas), piparmētru, baziliku, cukuru, citrona miziņu. Zemenes likt katlā, pievienot cukuru. Zemenes samaisīt ar cukuru, atstāt uz pāris stundām, lai izdalītos sula.
Tad uz lēnas uguns zemenes uzvārīt, karsēt 8 – 10 minūtes, pievienot piparmētras un bazilika lapiņas un citrona miziņu. Samaisīt un vārīt vēl 5 minūtes.
Noņemt no uguns un atdzesēt. Likt ievārījumu izkarsētās burkās, aizvākot.
Uzglabāt vēsā un tumšā vietā.
LAI LABI GARŠO!