Ar ko svētku salātos var aizstāt majonēzi
Majonēze - tā ir viena no universālākajām mērcēm, kas lieliski der praktiski visiem ēdieniem. Tāpēc uz svētku galda būs atrodams ne viens vien ēdiens, kam pievienota tieši šī sastāvdaļa. Taču tas ne pārāk iepriecina tos, kas cenšas rēķināt līdzi apēstās kalorijas. Bet ar ko gan varētu aizstāt majonēzi, lai ēdiens nezaudētu savu garšu? Mēs esam apkopojuši vairākus dietologu ieteikumus, kā arī dažus interesantus variantus, ar kuru palīdzību mūsu iecienītie ēdieni iegūs jaunas garšas nokrāsas un nebūs tik barojoši. Tomēr, sēžot pie Vecgada svētku galda, tāpat ir sevi nedaudz jāierobežo, lai arī tas ir ļoti grūti izdarāms.
Vieglā majonēze
Daudzi domā, ka tad, ja bez majonēzes nu nekādi nevar iztikt, tad labāk izmantot mazāk treknu majonēzi. Taču vieglā majonēze nav nemaz veselīgāka par parasto, jo tās blīvumu tik un tā nodrošinās lielais ogļhidrātu daudzums. Tāpēc labāk vien izmantot to pašu trekno majonēzi un vienkārši atšķaidīt to ar nelielu daļu citronu sulas vai ābolu etiķa.
Grieķu jogurts
Lieliska alternatīva majonēzei, kas arī lieliski derēs daudziem ēdieniem. Bet, ja tam pievienosiet vēl ķiploka daiviņu, zaļumus vai citronu sulu, tas pat varētu pārspēt visas jūsu cerības. Un rezultātā to pilnībā varēsiet izmantot kā mērci rosolam majonēzes vietā. Bet tā enerģētiskā vērtība tik un tā būs ievērojami zemāka nekā majonēzei.
Avokado
Ir jānopērk pilnībā nobriedis auglis, jāsaspaida ar dakšiņu, jāpievieno garšvielas un jāpārlej ar dārzeņu buljonu vai vienkārši ar vārītu ūdeni. Šāda mērce lieliski saskanēs ar zivju salātiem, dārzeņiem vai olām. Jā, avokado ir diezgan barojošs, taču visi tajā esošie tauki ir ārkārtīgi veselīgi, kā arī tie satur daudz vērtīgu minerālvielu.
Krējums ar sinepēm
Šis laikam ir viens no vispopulārākajiem majonēzes aizstājējiem. Tas ir ļoti vienkārši pagatavojams, un to var izdarīt jebkurš. Tāpat nedrīkst aizmirst par plašām eksperimentēšanas iespējām, pievienojot sojas mērci, biezpienu vai vēl ko citu, lai iegūtu savu unikālo mērci. Jā, un tā tiešām lieliski derēs vairumam ēdienu uz jūsu svētku galda.
Mājas majonēze
Šis ir pats acīmredzamākais variants, jo jūs paši variet noteikt to, kāds būs tā rezultāts. Viss, kas nepieciešams mājas majonēzes pagatavošanai, tie ir sakulti olu dzeltenumi, olīveļļa un sinepes. Pēc tam atliek tikai pievienot sāli un garšvielas pēc savas gaumes. Un, jo vairāk citronu sulas jūs majonēzei pievienosiet, jo mazāk kaloriju tā saturēs.
Kopumā ņemot, jautājums, ar ko aizstāt majonēzi, nemaz nav tik sarežģīts. Daudz svarīgāk ir saprast, kas no piedāvātajām alternatīvām ir pieņemams tieši jums.Turklāt var izvēlēties tādus ēdienus , kuru pagatavošanā majonēze nemaz nav vajadzīga.