Gurķu salāti ziemai, jeb tautā sauktie Latgales salāti

Gurķu salāti ziemai, jeb tautā sauktie Latgales salāti

Sastāvdaļas:

  • Gurķi 4 kg
  • Sīpoli 1 kg
  • Dilles 5 ēd.k
  • Etiķi 9% 10 ēd.k.s
  • Cukurs 7,5 ēd.k.
  • Eļļa 25. ēd.k.
  • Sāls 7,5 ēd.k.

Gurķus nomizo un sagriež šķēlītēs. Pēc tam notīra un sagriež sīpolus.

Sagriež dilles un visu kopā kārtīgi samaisa.

Tad pievieno 2 ēdamkarotes cukura, pusotru ēdamkaroti sāls, 4-5 ēdamkarotes galda etiķa un 10 ēdamkarotes eļļas. Visu kārtīgi samaisa un atstāj uz kādām 3-4 stundām marinēties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā gribētos.

Pēc 3-4 stundām gurķus sapilda iepriekš izkarsētās burkās. Stingri piespiež un pa virsu uzlej atlikušo marinādi.

Uzkarsē katlā ūdeni līdz kādiem 80-90 grādiem, liek burkas ar viegli pieskrūvētiem vāciņiem un pasterizē kādas 15-20 minūtes. Pēc tam aizgriež kārtīgi vāciņus, liek dzesēties. Pēc tam uzglabā ledusskapī.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!