Vasaras salāti ziemai

Vasaras salāti ziemai

Šodien piedāvājam lielisku salātu recepti ziemai. Dārzeņi izdodas kraukšķīgi, garšīgi un pikanti.
Un marināde… Lielisks padzēriens “nākamajā rītā”! Pēc ballītes ļoti noderēs! Vīrieši novērtēs!

SASTĀVDAĻAS:

Uz 1 litru
  • Zaļumi (pētersīļi, dilles) – divi zariņi no katra
  • Ķiploks – 1 daiviņa
  • Asais pipars – mazliet
  • Sīpols – 1 gab.
  • Saldais pipars – 1 gab.
  • Gurķi
  • Tomāti
  • Smaržīgie pipari – 5 gab.
  • Krustnagliņas – 2 gab.
  • Lauru lapas – 2 gab.

Marinādei:

  • Ūdens – 2 litri
  • Cukurs – 250 gr.
  • Sāls – 3 ēdamkarotes
  • 9% etiķis – 150 gr.

PAGATAVOŠANA:

  • Sterilā litra burkā likt dilles un pētersīļus, ķiploku, mazliet aso piparu. Sīpolu sagriezt ripās, saldos piparus – salmiņos. Gurķus sagriezt palielos gabalos. Tomātus griezt nevajag. Tomātus vēlams ņemt stingrus, lai tie marinēšanas laikā nepārvērstos putrā.
  • Dārzeņus likt burkā pēc iespējas ciešāk vienu pie otra. Pa virsu likt smaržīgos piparus, krustnagliņas un lauru lapu.
  • Gatavot marinādi: ūdens, cukurs, sāls – kad viss uzvārās, pieliet etiķi un uzreiz pārliet dārzeņiem (šis marinādes daudzums pietiks apmēram 4 – 5 litra burkām).
  • Tad burkas sterilizēt 7 – 8 minūtes no vārīšanās sākuma. Uzreiz aizvalcēt.
  • Ziemā, kad pasniegsiet dārzeņus, nolejiet marinādi atsevišķā traukā (bez garšvielām). Dārzeņus pārlejiet ar eļļu un mazliet etiķa. Marinādi liekat ledusskapī, līdz nākamajā rītā piedāvāsiet to vīram un redzēsiet viņa pateicīgo smaidu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt