Receptes
Borščs ar bietēm un kāpostiem
Boršča receptes var atrast ukraiņu, krievu, poļu, lietuviešu un daudzās citās nacionālajās virtuvēs. Tas ir viens no tiem ēdieniem, kas ir daudz vecāks par mūsdienu nācijām. Patiesībā ir tā, ka nav iespējams pateikt, kāds ir pareizais borščs. Galvenais, lai tas izdodas garšīgs. Sarakstu ar boršča receptēm var rakstīt līdz bezgalībai. To gatavo ar gaļu un bez, liek klāt pupiņas, ābolus, melnās plūmes, gurķu sālījumu un pat nātres! Vēlamies padalīties ar vienu no visvienkāršākajām garšīga boršča receptēm, kuru katrs no jums varēs pilnveidot pēc saviem ieskatiem. Pat, ja gatavosiet boršču pirmoreiz, ar šo recepti jums viss izdosies!
SASTĀVDAĻAS:
- Gaļa – 350 g
- Kartupeļi – 300 g
- Kāposts – 300 g
- Bietes – 3 gab
- Burkāni – 2 gab
- Sīpoli – 100 g
- Citronu sula – 3 ēdamk.
- Paprika – 1 gab
- Dilles – 1 buntīte
- Tomātu pasta – 2 ēdamk.
- Cukurs – 1 ēdamk.
- Lauru lapa – 1 gab
- Saulespuķu eļļa – 2 ēdamk.
- Malti melnie pipari, sāls – pēc garšas
- Gaļu sagriežat nelielos gabaliņos un liekat vārīties. Kad ūdens sācis vārīties, noputojiet, pieliekat lauru lapu, uzliekat katlam vāku un vāriet pusstundu.
- Gaļas buljonam pieliekat smalki sagrieztus kāpostus un nomizotus, sagrieztus kartupeļus.
- Pannā ielejiet eļļu, sarīvējiet burkānus un bietes, sagriežat papriku un sīpolus. Liekat dārzeņus pannā.
- Pielejiet citrona sulu, pieliekat tomātu pastu un cukuru. Visu samaisiet un sautējiet 15 minūtes. Var pieliet nedaudz ūdens.
- Liekat pannas saturu katlā un turpiniet vārīt uz nelielas uguns. Beigās pieliekat piparus un sāli, pirms pasniegšanas uzberat dilles.
- Pasniedzat ar krējumu un ķiploku. Boršču var ēst arī aukstu. Runā, ka nākamajā dienā tas ir pat vēl garšīgāks.
- Pagatavojiet šo sātīgo, apetīti rosinošo un vērtīgo ēdienu saviem mājiniekiem. Viņi to novērtēs!
PAGATAVOŠANA:
LAI LABI GARŠO!