Sezonas hīts! Baklažāni ar dārzeņiem, cepti krējuma mērcē

Sezonas hīts! Baklažāni ar dārzeņiem, cepti krējuma mērcē

Baklažāni ar dārzeņiem ir lielisks ēdiens, kas patiks visai ģimenei. Tas ir garšīgs, viegls un vērtīgs. Tajā ir sakopoti visi vasaras dārzeņu vitamīni.
Baklažāni, kas cepti ar tomātiem un sieru, patiks pat tiem, kas nevar iedomāties dzīvi bez gaļas.
Izmēģiniet un pārliecinieties paši!

SASTĀVDAĻAS:

  • Baklažāni – 3 gab.
  • Tomāti – 2 – 3 gab.
  • Kartupeļi – 2 gab.
  • Saldie pipari – 2 gab.
  • Sīpols – 1 gab.
  • Ķiploki – 5 daiviņas
  • Skābais krējums – 200 g
  • Majonēze – 2 ēdamkarotes
  • Sāls
  • Pipari
  • Cietais siers – 200 g

PAGATAVOŠANA:

  • Pirms pagatavošanas visus dārzeņus nomazgāt un nosusināt.
  • Sīpolu griežam gredzenos, apmēram 2 – 3 mm.
  • Kartupeļus nomizojam un sagriežam nelielās šķēlītēs.
  • Padoms: pirmkārt, kartupeli var nedaudz apvārīt ar visu mizu un tad sagriezt šķēlītēs. Tas saīsinās ēdiena gatavošanas laiku.
  • Otrkārt, kad uz nevārītu kartupeli iedarbojas skābe no tomātiem, tas kļūst ciets un gatavojas ilgāk, tāpēc labāk to mazliet apvārīt.
  • Tomātiem izgriežam zaļo vidiņu. Griežam šķēlītēs. Apmēram 3 – 4 mm.
  • Saldos piparus attīrām no sēklām, griežam nelielos gredzenos, tādā pašā biezumā, kā pārējos dārzeņus.
  • Baklažāniem nogriežam galu, un griežam gareniski, neiegriežot līdz galam, lai veidojas “grāmatiņa”.
  • Baklažānu mizot nevajag, jo pretējā gadījumā tas pēc cepšanas zaudēs formu.
  • Tāpēc jāņem jaunie dārzeņi. Ja jums gadījies ne ļoti jauns baklažāns, tad pirms griešanas to uz 20 – 30 minūtēm jāpatur sālsūdenī, lai novērstu iespējamo rūgtumu.
  • Tad katrā baklažāna “lappusē” liekam pa kartupeļa, tomāta, sīpola un pipara šķēlītei.
  • Bļodā samaisām krējumu ar majonēzi, pieliekam sāli, piparus un saspiestus ķiplokus.
  • Uz rupjās rīves sarīvējam cieto sieru.
  • Sajaucam sieru ar krējuma – majonēzes maisījumu.
  • Liekam baklažānus cepamajā formā un pārlejam ar mērci.
  • Ja gribat kaut ko vieglāku, krējuma mērci varat aizvietot ar olīveļļas un sojas mērces maisījumu.
  • Pievienojat dažādus garšaugus, piemēram, oregano un timiānu – tas dos ēdienam bagātīgāku garšu.
  • Tāpat varat pagatavot arī cukīni un kabačus.
  • Cepamo formu apsedzam ar foliju un liekam cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem. Cepam apmēram 40 minūtes.v
  • Gatavos baklažānus apberiet ar sasmalcinātiem zaļumiem. Labi piestāvēs koriandrs un baziliks.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!