Banānu - cepumu pīrāgs ar iebiezināto pienu
Sastāvdaļas:
- Cepumi 200 g
- Cukurs 130 g
- Banāni 4 gab.
- Saldais krējums 2 gl.
- Sviests 220 g
- Vārīts Iebiezināts piens 300 ml
- Vaniļas cukurs 2 g
- Pūdercukurs 3 ēd.kar.
Pagatavošana:
1.Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Sasmalciniet blenderī cepumus, piem., “Selga”. Sajauciet samaltos cepumus ar pusi sviesta un 60 g cukura. Ja cepumi ir pārāk saldi, tad cukuru var nelikt. Ieklājiet masu apaļā formā un sablīvējiet to. Cepiet 8-10 min. Ļaujiet biskvītam atdzist.
2.Atlikušo sviestu katliņā izkausējiet. Pievienojiet 70 g cukura un vanilīnu. Pēc tam – vārītu iebiezināto pienu. Atkal uzlieciet uz plīts. Pavāriet 3-4 minūtes, kamēr maisījums nekļūst tumšāks, pastāvīgi maisiet. Pēc tam uzlejiet masu uz cepumu pamatnes.
3.Ielieciet desertu ledusskapī uz 2 stundām.
4.Ar mikseri sakuliet saldo krējumu (35%) ar pūdercukuru stingrās putās. Sagrieztu gatavu banānu uzmanīgi pielieciet masai un visu uzklājiet pa virsu desertam.
5.Ielieciet ledusskapī uz stundu.
Gaisīgo desertu var izdekorēt dažādi. Var sarīvēt šokolādi, var uzlikt skābas ogas vai uzbērt kakao.