Receptes
Aromātisks ziedkāpostu sacepums, pagatavojams bez īpašas piepūles – derēs tiem, kam nepatīk ilgi gatavot.
Garšīgs, skaists un noderīgs tiem, kas nemīl ilgi stāvēt pie plīts. To varat pagatavot vakariņās, to varat likt arī svētku galdā. Būs ļoti garšīgi! Domāju, jums noderēs šī vienkāršā recepte!
SASTĀVDAĻAS:
- 1 vidēja izmēra ziedkāposts
- 100 g eļļas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 250 ml piena
- 2 olu dzeltenumi
- 100 g rīvēta siera
- 100 g šķiņķa
- 3 ēdamkarotes rīvmaizes
- sāls
- pipari
- skābais krējums
- parmezāns
PAGATAVOŠANA:
- Ziedkāpostu sadaliet rozetēs, liekat tās sālsūdenī uz 15 minūtēm. Tad ūdeni nolejat un noliekat ziedkāpostu malā.
- Katlā ar dubulto dibenu lejam 80 g eļļas un liekam uz nelielas uguns.
- Miltiem smalkā strūkliņā lejam klāt aukstu pienu, visu laiku maisot, lai neveidotos kunkuļi. Šo maisījumu lēnām
- lejam iekšā eļļa un maisām līdz maisījums sabiezē.
- Noņemam no uguns un pēc kārtas pieliekam olu dzeltenumus, pēc katra kārtīgi izmaisot. Pieliekat sieru, kas sarīvēts uz smalkās rīves. Ja vajag, pieliekat sāli, visu rūpīgi samaisiet.
- Cepamajā formā (25 cm), kas iesmērēta ar eļļu un izbārstīta ar 3 karotēm rīvmaizes, liekat ziedkāposta rozetes, gabaliņos sagrieztu šķiņķi, tad pagatavoto balto mērci.
- Liekam cepeškrāsnī, uz nelieliem grādiem, uz 30 – 40 minūtēm.
- Nogriežam gabaliņu, uzliekam karoti krējuma un pārberam ar sieru. Es sieru pārbēru visam sacepumam. Tas ir ļoti garšīgi, noteikti izmēģiniet!
LAI LABI GARŠO!