Ļoti garšīgs burkānu pīrāgs bez miltiem, ar citronu glazūru

Ļoti garšīgs burkānu pīrāgs bez miltiem, ar citronu glazūru

Nekāda baltā cukura, kviešu miltu un rūpnieciskā sviesta. Arī krāsnī cept nevajag. Vienīgais mīnuss – būs uz nakti jāatstāj ledusskapī, bet tas ir tā vērts.

Burkānu pīrāgs: kā pagatavot

Glazūrai:

  • Samaisiet blenderī vai virtuves kombainā 1,5 – 2 ēdamkarotes Indijas riekstu (labāk pirms tam tos iemērkt ūdenī uz pāris stundām), viena citrona sulu, divas ēdamkarotes kokosriekstu eļļas, trešdaļu ēdamkarotes agaves nektāra (vai medus, vai kļavu sīrupa), ūdens, ja nepieciešams.
  • Pagaršojiet, un ja nepieciešams, vēl pievienojiet saldinātāju pēc nepieciešamības. Liekat glazūru ledusskapī.

Pīrāgam:

  • Samaisiet virtuves kombainā divus sagrieztus burkānus, pusotru ēdamkaroti auzu vai griķu miltus, divas ēdamkarotes dateļu (bez kauliņiem), pusēdamkaroti kokosriekstu skaidiņu, vienu tējkaroti kanēļa, pustējkaroti malta muskatrieksta. Pusi iegūtās masas liekat nelielā apaļā formā (diametrs 10 cm).
  • Rūpīgi izņemiet no formas un uzliekat uz šķīvja, liekat saldētavā uz stundu. To pašu dariet ar otru burkānu masas daļu.
  • Trešdaļu glazūras uzsmērējiet uz vienas sastingušās burkānu masas daļas, un liekat atpakaļ saldētavā uz pusstundu.
  • Izņemiet, liekat pa virsu otru sastingušo burkānu masas daļu un nosmērējiet ar glazūru visu pīrāgu.
  • Liekat ledusskapī uz nakti. Pirms pasniegšanas dekorējiet ar riekstiem un sēkliņām.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!