Sālīti gurķi ar rupjmaizi. Noteikti izmēģiniet!

Sālīti gurķi ar rupjmaizi. Noteikti izmēģiniet!

SASTĀVDAĻAS:

  • 2 kg nelielu gurķīšu
  • 120 – 130 g rudzu maizes, vislabāk “ķieģelītis”
  • 20 – 25 g diļļu ziedu
  • 100 g sāls
  • 4 – 5 daiviņas jauno ķiploku

PAGATAVOŠANA:

  • Gurķīšus aplejiet ar aukstu ūdeni. Atstājiet uz 3 – 5 stundām vēsā vietā. Katru 1,5 stundu ūdeni nolejiet un uzlejiet svaigu. To, protams, var nedarīt, bet “padzērušies” gurķi ir kraukšķīgāki, labāk iesālās un burkas ar tiem neplīst (pēdējais apgalvojums gan nav 100% pierādīts).
  • Gurķiem nogriežat galiņus vai pāris vietās iebakstiet ar dakšu.
  • Maizi sagriežat gabaliņos un viegli uz sausas pannas apgrauzdējiet.
  • Gurķus liekat izkarsētā trīs litru burkā. Pa virsu liekat maizi. Pieliekat diļļu ziedus un sagrieztus ķiplokus. Aplejiet ar sālītu karstu ūdeni tā, lai ūdens noklātu visu, kas salikts burkā. Burku aizvalcējiet un atstājiet istabas temperatūrā 2 – 3 dienas. Pēc tam gurķi gatavi baudīšanai.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!