Zemeņu ievārījums

Zemeņu ievārījums

Daudzas saimnieces gatavo ievārījumu vairākos piegājienos ar 10 – 15 minūšu intervālu. Pateicoties šim paņēmienam, ogas labāk saglabā savu formu, bet vitamīnu saturs diemžēl, samazinās. Nepasterizētu ievārījumu jāuzglabā temperatūrā, kas nav augstāka par 12 grādiem. Pasterizētu var glabāt jebkurā temperatūrā, bet ne zemākā par nulli.

SASTĀVDAĻAS:

  • cukurs – 1,2 kg
  • zemenes – 1 kg

PAGATAVOŠANA:

Laiks – 2 h 30 min.

Kalorijas – 5120 kkal, olbaltumvielas – 8 g, tauki – 4 g, ogļhidrāti – 1263 g

Ogas pārlasīt, noņemt zaļās lapiņas, likt sietā un noskalot, vairākas reizes iegremdējot sietu lielā ūdens daudzumā un notecinot.

Likt ogas traukā, kurā vārīsiet ievārījumu. Pārbērt ar cukuru un likt vēsā vietā uz 8 – 10 stundām.

Likt trauku ar zemenēm uz pavisam mazas uguns, uzvārīt, noņemt putas, trauku ik pa brīdim sakratīt. Tas nepieciešams, lai ogas vienmērīgi pārklātos ar cukura sīrupu. Verdošo ievārījumu pavārīt vēl piecas minūtes. Kopējam vārīšanas daudzumam nevajadzētu pārsniegt 40 minūtes.

Burkas, kurās liesiet ievārījumu, rūpīgi izmazgāt. Katlā uzvārīt ūdeni, un virs tā tvaikos paturēt katru burku pāris minūtes. Burkas var izkarsēt arī ieliekot tās uz 2 – 3 minūtēm mikroviļņu krāsnī.

Karsto ievārījumu liet izkarsētajās burkās, kad tas atdzisis, burkas aizvākot un uzglabāt tumšā un vēsā vietā.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!