Receptes
Marinēti baklažāni. Neticami garšīgi!
Vienu reizi izmēģināsiet un gatavosiet daudz un bieži!
SASTĀVDAĻAS:
- 5 – 6 vidēja izmēra baklažāni
MARINĀDE:
- 100 ml 9% etiķa
- 2 glāzes ūdens
- 4 krustnagliņas
- 5 lauru lapas
- 10 piparu graudiņi
- 3 ēdamkarotes brūnā cukura (es liku 2 ēdamkarotes medus un 1 ēdamkaroti parastā cukura)
- 1,5 ēdamkarotes sāls
- ēdamkarote augu eļļas
PAGATAVOŠANA:
- Baklažānus nomizojiet.
- Griežam šķēlēs un apcepam uz pannas zeltainus.
- Gatavojam marinādi.
- Visas marinādes sastāvdaļas samaisām.
- Uzvārām un atdzesējam.
- Vēl būs nepieciešamas 10 daiviņas ķiploka.
- Katru baklažāna šķēli iemērcam marinādē.
- Liekam tās katliņā, pa virsu uzberam šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
- Pārlejam ar marinādi.
- Marināde iznāk diezgan daudz, baklažāni it kā peld tajā.
- Liekam ledusskapī.
- Gatavs pēc 3 – 5 dienām, bet es sāku ēst jau nākamajā dienā.
Jo ir ļoti garšīgi!!! ☺ LAI LABI GARŠO!