Marinēti baklažāni. Neticami garšīgi!

Marinēti baklažāni. Neticami garšīgi!

Vienu reizi izmēģināsiet un gatavosiet daudz un bieži!

SASTĀVDAĻAS:

  • 5 – 6 vidēja izmēra baklažāni

MARINĀDE:

  • 100 ml 9% etiķa
  • 2 glāzes ūdens
  • 4 krustnagliņas
  • 5 lauru lapas
  • 10 piparu graudiņi
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura (es liku 2 ēdamkarotes medus un 1 ēdamkaroti parastā cukura)
  • 1,5 ēdamkarotes sāls
  • ēdamkarote augu eļļas

PAGATAVOŠANA:

  • Baklažānus nomizojiet.
  • Griežam šķēlēs un apcepam uz pannas zeltainus.
  • Gatavojam marinādi.
  • Visas marinādes sastāvdaļas samaisām.
  • Uzvārām un atdzesējam.
  • Vēl būs nepieciešamas 10 daiviņas ķiploka.
  • Katru baklažāna šķēli iemērcam marinādē.
  • Liekam tās katliņā, pa virsu uzberam šķēlītēs sagrieztus ķiplokus.
  • Pārlejam ar marinādi.
  • Marināde iznāk diezgan daudz, baklažāni it kā peld tajā.
  • Liekam ledusskapī.
  • Gatavs pēc 3 – 5 dienām, bet es sāku ēst jau nākamajā dienā.

Jo ir ļoti garšīgi!!! ☺ LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!