Tie ir tik garšīgi, ka gribas ēst katru dienu! Bērni prasa gatavot katru dienu!
Sastāvdaļas:
- 100 gr. sviests,
- 200 g (ml) ūdens,
- 1/4 tējk sāls,
- 130 g miltu
- +/- 4-5 vidējas olas (manā gadījumā sanāca 5 olas)
- Krējums 33% - 500 gr.
- Iebiezinātais piens 200 gr.
Pagatavošana:
Sviestu liek katlā. Pievieno sāli un ūdeni. Sviestu kausē uz lēnas uguns. Kad sviests ir izkusis pievieno miltus un rūpīgi visu izmaisa, lai nerodas miltu pikucīši. Rūpīgi visu maisām, lai mīkla nepiedeg. Tad ļaujam mīklai atdzist līdz istabas temperatūrai.
Atsevišķā bļodā iesit 3 olas. Sakuļ un pakāpeniski maisot pievieno pie mīklas. Ja mīkla joprojām ir bieza, pievienojam vēl vienu sakultu olu. Mīklai jābūt krēmveidīgai konsistencei, bet nešķidrai.
Mīklu pilda konditorijas maisiņā un uz pannas veido nelielas taisnas „desiņas” (kā eklērs).
Liek cepeškrāsnī 180 grādos un cep zeltaini brūnus.
Bļodā ielej saldo krējumu (istabas temperatūrā) un sākot ar maziem apgriezieniem sāk kult putukrējumu. Gatavam putukrējumam pievieno kondensēto pienu un turpina putot, līdz krēms ir gatavs. Eklēru apakšpusē izdur caurumiņus un caur tiem eklērus piepilda ar krēmu (šim darbiņam noderēs gan konditorejas šprice, gan tās lielizmēra šprices, kas aptiekā nopērkamas vislielākajos tilpumos, tikai ieteiktu ar šķērēm apgriezt plastmasas galu, lai krēms vieglāk nāktu ārā).
Kad eklēri gatavi pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz atdzesētus pie garšīgas kafijas.