Receptes
Rauga mīkla “Sliņķu mīkla” ātrai pagatavošanai
Patērējiet vien piecas minūtes, lai pagatavotu rauga mīklu. No tās varēsiet gatavot pīrādziņus ar jebkuru pildījumu, bulciņas, cīsiņus mīklā, picu… Mīklu varat uzglabāt ledusskapī līdz pat trim diennaktīm (tā nesaskābs), to varat arī sasaldēt. Pat ja gatavosiet to pirmoreiz – jums izdosies!
SASTĀVDAĻAS:
- piens – 500 ml
- kviešu milti – 5 glāzes (700 g)
- cukurs – 2 ēdamkarotes
- sāls – 0,5 tējkarotes
- saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
- raugs – (sausais – mazā paciņa) – 11 g
PAGATAVOŠANA:
- Bļodā iesijājam četras glāzes miltu un pieberam raugu. Tad pakāpeniski pielejam siltu pienu, pieliekam cukuru, sāli, saulespuķu eļļu. Visas sastāvdaļas samaisām ar karoti.
- Tad pakāpeniski piesijājam vēl glāzi miltu. Mīklu liekam plastmasas maisiņā un to liekam ledusskapī.
- Gatavot no šīs mīklas var jau pēc pāris stundām. Pat ja tā ledusskapī pavadīs ilgāku laiku, nekas. Varat pagatavot to iepriekšējā vakarā un sestdienas rītā pagatavot ģimenei kaut ko garšīgu.
- Mīkla gatava! Izņemam to no maisiņa, apviļājam miltos un veidojam pīrādziņus.
LAI LABI GARŠO!