Receptes
Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!
SASTĀVDAĻAS:
- 200 g miltu
- 125 g sviesta vai margarīna
- 3 olas
- 125 g pūdercukura
- 1 šķipsniņa sāls
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 3 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes saldā krējuma
- 600 g ābolu
- 50 ml citronu sulas
PĀRLIEŠANAI:
- 200 g skābā krējuma
- 75 g cukura
- 2 olas
- 1 ēdamkarote pūdercukura
PAGATAVOŠANA:
- Bļodā rūpīgi sajaucam sviestu, sāli, cukuru un vaniļas cukuru.
- Pa vienai pieliekam olas.
- Miltus, kopā ar cepamo pulveri, pievienojam pa daļām.
- Pielejam saldo krējumu.
- Liekam mīklu formā, kas izsmērēta ar sviestu.
- Ābolus nomizojam, sagriežam četrās daļās, izņemam serdi, apslakām ar citronu sulu.
- Liekam ābolus uz mīklas, nedaudz iespiežot.
- Cepam cepeškrāsnī, un cepam 175 grādos, apmēram 12 minūtes.
Pārliešanai:
- Sajaucam krējumu, olas un cukuru.
- Pīrāgu izņemam no krāsns un pārlejam ar sagatavoto maisījumu.
- Cepam vēl 50 minūtes.
- Gatavo pīrāgu atdzesējam un pārkaisām ar pūdercukuru.
LAI LABI GARŠO!