Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!

Ābolu pīrāgs – garšos kā kūka!

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g miltu
  • 125 g sviesta vai margarīna
  • 3 olas
  • 125 g pūdercukura
  • 1 šķipsniņa sāls
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 3 tējkarotes cepamā pulvera
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • 600 g ābolu
  • 50 ml citronu sulas

PĀRLIEŠANAI:

  • 200 g skābā krējuma
  • 75 g cukura
  • 2 olas
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

PAGATAVOŠANA:

  • Bļodā rūpīgi sajaucam sviestu, sāli, cukuru un vaniļas cukuru.
  • Pa vienai pieliekam olas.
  • Miltus, kopā ar cepamo pulveri, pievienojam pa daļām.
  • Pielejam saldo krējumu.
  • Liekam mīklu formā, kas izsmērēta ar sviestu.
  • Ābolus nomizojam, sagriežam četrās daļās, izņemam serdi, apslakām ar citronu sulu.
  • Liekam ābolus uz mīklas, nedaudz iespiežot.
  • Cepam cepeškrāsnī, un cepam 175 grādos, apmēram 12 minūtes.

Pārliešanai:

  • Sajaucam krējumu, olas un cukuru.
  • Pīrāgu izņemam no krāsns un pārlejam ar sagatavoto maisījumu.
  • Cepam vēl 50 minūtes.
  • Gatavo pīrāgu atdzesējam un pārkaisām ar pūdercukuru.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!