Sulīgi “mango” gabaliņi, pagatavoti no ķirbja. Esmu pagatavojusi jau 15 burciņas. Debešķīgs baudījums!

Sulīgi “mango” gabaliņi, pagatavoti no ķirbja. Esmu pagatavojusi jau 15 burciņas. Debešķīgs baudījums!

Ēdieni no ķirbja ir ieguvuši popularitāti visā pasaulē. No tā vāra zupas, taisa biezeņus, salātus, bet Austrijā varat nobaudīt pat ķirbju degvīnu un ķirbju kafiju. Amerikā ķirbi cep, pievieno plovam, pilda ar rīsiem, riekstiem, sautē kopā ar lēcām. Indijā no tā gatavo lielisku halvu, Ķirbis ir neticami vērtīgs u tas ir nopērkams par ļoti draudzīgu cenu. Šodien piedāvājam jums sagatavi ziemai. Pateicoties īpašajai saldajai marinādei šis oranžais skaistulis kļūs līdzīgs mango un aukstajos ziemas vakaros uzlādēs ar enerģiju un lielisku noskaņojumu.

SASTĀVDAĻAS:

  • 3 kg ķirbja
  • 600 g cukura
  • 3 apelsīni
  • 1 citrons
  • 15 g citronskābes

PAGATAVOŠANA:

  • Nomizojam ķirbi, izņemam sēklas. Sagriežam kubiņos.
  • Apelsīnu un citronu aplejam ar vārošu ūdeni un atstājam uz 30 sekundēm. Tad izņemam un arī sagriežam kubiņos.
  • Samaisām ķirbi ar citrusaugļiem, pieliekam cukuru un citronskābi. Rūpīgi samaisām un atstājam uz 3 – 4 stundām.
  • Pēc tam liekam visu puslitra burciņās. Pasterizē 30 minūtes. Aizvalcējam, ietinam segā un atstājam uz diennakti.
  • Pēc tam glabā tumšā, vēsā vietā.
  • Ķirbji izdodas maigi, aromātiski un sulīgi. Tos var likt pīrāgos vai cept kopā ar gaļu. Bet vislabāk tie garšo pa taisno, ar karoti no burkas. Īpaši, ja ir slikts noskaņojums.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!