Vistas spārniņi medus – ķiploku glazūrā

Vistas spārniņi medus – ķiploku glazūrā

Asi, aromātiski, Āzijas stilā glazēti spārniņi ļoti piestāvēs šādam aukstam un vējainam laikam. Pagatavojiet tos kopā ar piedevām vai pasniedziet kā uzkodu pirms galvenā ēdiena. Droši varat dubultot porciju, būs ļoti garšīgi!

SASTĀVDAĻAS:

  • 12 vistu spārniņi
  • 7 – 8 daiviņas ķiploka
  • 4 ēdamkarotes medus
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 3 – 4 ēdamkarotes kukurūzas cietes
  • sāls
  • svaigi malti melnie pipari
  • augu eļļa fritēšanai
  • sezama sēkliņas apkaisīšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Ja vēlaties, spārniņus sagriežat uz pusēm.
  • Uzberat sāli un piparus, atstājiet uz 10 minūtēm. Apbārstiet tos ar kukurūzas cieti. Lieko nopuriniet nost.
  • Katliņā uzkarsējiet augu eļļu, apcepiet tajā spārniņus, līdz tie kļūst zeltaini.
  • Liekat spārniņus uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
  • Notīriet un smalki sakapājiet ķiplokus (vai saspiediet tos ķiploku spiedē). Izlejiet eļļu no katliņa, atstājot apmēram divas ēdamkarotes. Pieliekat ķiplokus, sojas mērci un medu, uzsildiet visu.
  • Liekat katliņā spārniņus un sildiet tos, ik pa laikam apmaisot, lai tie pārklātos ar glazūru. Liekat spārniņus traukā un apberat ar sezama sēkliņām.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt