Šokolādes torte bez miltiem ar bezē un riekstiem

Šokolādes torte bez miltiem ar bezē un riekstiem

SASTĀVDAĻAS:

Tortei:

  • 350 g rūgtās šokolādes
  • 150 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g brūnā cukura
  • 6 olas (baltumi atdalīti no dzeltenumiem)
  • Šķipsniņa sāls

Bezē:

  • 120 g rūgtās šokolādes (smalki sakapātas)
  • 100 g lazdu riekstu (smalki sakapāti)
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes
  • 4 olu baltumi
  • 150 g cukura

PAGATAVOŠANA:

  • Cepeškrāsni uzsildīt līdz 175 grādiem. Cepamo pannu izklāt ar cepamo papīru.
  • Šokolādi izkausēt mikroviļņu krāsnī.
  • Sviestu saputot ar cukuru, pievienot pa vienam olas dzeltenumus, turpinot putot, izkausēto un mazliet atdzesēto šokolādi, sāli un maisīt, līdz veidojas viendabīga masa.
  • Atsevišķā bļodā saputot olas baltumus – apmēram divas minūtes.
  • Daļu saputotā baltuma pievienot šokolādes masai un iecilāt.
  • Likt masu formā, kas izklāta ar cepamo papīru, izlīdzināt un cept 170 grādos 25 minūtes.
  • Izņemt no krāsns, atdzesēt, neizņemot no formas.

Bezē:

  • Saputot olbaltumus. Bļodā sajaukt riekstus, šokolādi un kukurūzas cieti.
  • Olbaltumiem pievienot riekstu – šokolādes masu un rūpīgi iecilāt.
  • Masu likt uz šokolādes pamatnes un cept cepeškrāsnī apmēram 30 minūtes līdz veidojas zeltīta garoziņa.
  • Izņemt no cepeškrāsns, atdzesēt formā 10 minūtes. Noņemt formai malas un ļaut pilnībā atdzist.
  • Likt ledusskapī līdz pasniegšanai.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt