Receptes
Spageti ar gaļas bumbiņām un olīvām. Vienkāršots variants
Vai atceraties animācijas filmu “Lēdija un Klaidonis”? Tajā divi piemīlīgi sunīši ēd spageti ar gaļas bumbiņām. Piedāvāju pagatavot līdzīgu ēdienu tā vienkāršotajā variantā.
Nebūt necenšos salīdzināt mūs ar mūsu mājas mīluļiem, bet dažreiz iznāk tā, ka dzīvnieciņš ēd labāk par saviem saimniekiem. Bet tiem gan jau “tāpat būs labi”!
Tātad, receptei “tāpat būs labi” vajadzēs:
SASTĀVDAĻAS:
- maltā gaļa ( vislabāk – liellopa, bet derēs jebkura)
- spageti
- tomātu mērce (vai pasta, sula, tomāti savā sulā)
- olīvas
- dažas daiviņas ķiploka
- iecienītās garšvielas (man – timiāns, rozmarīns un lauru lapa)
- sāls, pipars, cukurs
PAGATAVOŠANA:
- Dziļā pannā lejam tomātu mērci un atšķaidām līdz sulas konsistencei, uzvārām, pieliekam ķiploku ( nemizotu), timiānu un lauru lapu.
- Maltajai gaļai pieliekam sāli un piparus, veidojam nelielas bumbiņas. Vairāk neko klāt nelieku, tās gatavošanas laikā sasūksies ar mērci un kļūs ļoti maigas un sulīgas.
- Bumbiņas uzmanīgi, pa vienai liekam karstajā mērcē. Vārīšanās nedrīkst apstāties. Pieliekam olīvas. Tad pagriezām uguni tā, lai mērce tikai mazliet burbuļo. Maisīt nevajag. Tad bumbiņas neizjuks.
- Atstājiet uz mazās uguns sautēties apmēram stundu. Mērce kļūs bieza un gaļas bumbiņas sasūksies ar to. Pirms vārīšanās beigām mērci pagaršojiet un tad pieregulējiet garšu ar sāls, piparu un cukura palīdzību. Tas jādara vārīšanās beigās, jo maltajai gaļai jau bija pielikta sāls, olīvas ir pabijušas sālījumā un saldums atkarīgs no tomātu mērces. Pieliekot garšvielas gatavošanas sākumā, pastāv iespēja, ka to tiks pielikts par daudz.
- Atliek tikai novārīt spageti (kā rakstīts uz iepakojuma) un iedegt sveces.
- Vakariņas mazo itāļu krodziņu stilā ir gatavas.
- Pasniedziet tās, pirms tam izrotājot ar olīvām un zaļumiem.
LAI LABI GARŠO!