Kā pareizi tecināt bērzu sulas

Kā pareizi tecināt bērzu sulas

Bērzu sulas tecēšanas laiks ilgst aptuveni mēnesi. Kad sulas tecēšana sāk apsīkt un sula kļūst duļķaina, kas sakrīt ar pumpuru plaukšanu, tecināšana jāpārtrauc. Ņemiet vētā, ka jebkura brūce kokam ir infekcijas avots. Pēc sulas tecināšanas nedrīkst atstāt urbumu vaļā, tas noteikti jāaiztaisa ar koka tapu. Ideālā variantā – urbuma vietu vēl var noziest ar māliem, lai mazinātu infekcijas iekļūšanas iespējas. Sulu katru gadu var tecināt no viena un tā paša koka, tikai ik reizi jāizvēlas cita urbuma vieta.

No viena bērza pavasarī ir iespējams iegūt vidēji 200 litrus sulas. Taču, lai tā notiktu, nedrīkst pieļaut, lai urbuma vieta aizaugtu.

Ilgākai glabāšanai bērzu sulai var pievienot mazliet krustnagliņu, rozīņu, upeņu lapiņas un tā jāglabā vēsā vietā, vecākās pamācībās teikts – bērzu sula būtu jāaprok zemē vai jātur ārā.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt