Receptes
Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!

Saldskābā mērce
SASTĀVDAĻAS:
- 4 ēdamk. ūdens
- 1 tējk. kukurūzas miltu
- 2 ēdamk. cukura
- 2 ēdamk. etiķa
- 2 ēdamk. tomātu mērces
- 1 ēdamk. sojas mērces
- 3 ēdamk. apelsīnu sulas
PAGATAVOŠANA:
- Nelielā trauciņā karstā ūdenī izšķīdini kukurūzas miltus.
- Metāla katliņā samaisi cukuru, etiķi, tomātu mērci, sojas mērci un apelsīnu sulu.
- Ielej katliņā izšķīdināto kukurūzas miltu maisījumu un liec karsēties. Kad mērce uzmet burbuli, tā ir gatava.
- Mērci pasniedz karstu.
- Šī mērce atdzīvinās vārītas gaļas garšu un būs ideāla arī pie ceptas gaļas.
Pesto mērce
SASTĀVDAĻAS:
- 60g bazilika
- 2 daiviņas ķiploka
- 50g parmezāna siera
- 3 ēdamk. ciedru riekstu
- 100ml olīveļļas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana:
- Nomazgā nu nosusini baziliku. Rupji sagriez ķiploku.
- Uz smalkās rīves sarīvē sieru.
- Blenderī liec visas sastāvdaļas: ķiploku, baziliku (veselas lapiņas), sieru, ciedru riekstus, trešdaļu olīveļļas un šķipsniņu sāls.
- Sakul pesto mērci, pakāpeniski pielejot atlikušo olīveļļu, lai iegūtu nepieciešamo konsistenci.
- Gatavai mērcei ir jābūt viendabīgai!
- Itālijā pesto mērci pasniedz ar spageti, fetučīni un pastu ar pildījumu. Ar to bieži vien smērē cūkgaļas karbonādes, vistu vai zivi pirms cepšanas, kā arī pievieno salātiem ar jūras veltēm.