BBQ vistu spārniņi ar siera mērci

BBQ vistu spārniņi ar siera mērci

BBQ vistu spārniņus var pagatavot ne tikai uz grila, kā domā daudzi no mums. Arī cepeškrāsnī šie spārniņi izdodas ne mazāk garšīgi un aromātiski. Galvenais – pareizi pagatavot barbekjū mērci. Neekonomējiet, pērkot kvalitatīvu kečupu un obligāti pievienojiet kūpinātu papriku – tieši no šīm divām sastāvdaļām ir atkarīga mērces garša.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg vistu spārniņu
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 4 seleriju saknes
  • saišķītis redīsu

BBQ MĒRCEI:

  • 150 g kečupa
  • 100 ml ābolu etiķa
  • 100 ml viskija vai burbona
  • 4 ēdamkarotes cukurniedru cukura
  • 2 ēdamkarotes asās čili mērces ( ja izmantosiet tabasko – ņemiet mazliet mazāk)
  • 1 ēdamkarote Vusteršīras mērces
  • 1 tējkarote malta kumīna
  • 1 tējkarote malta koriandra
  • 1 tējkarote kūpinātas paprikas
  • 1 tējkarote sviesta

SIERA MĒRCEI:

  • 100 g jebkura zilā siera
  • 150 g skābā krējuma
  • 50 g majonēzes
  • citronu sula – pēc garšas
  • sāls, svaigi malti melnie pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Vistu spārniņiem nogriežat galiņus, pārgriežat uz pusēm.
  • Pagatavojiet BBQ mērci. Visas sastāvdaļas (izņemot sviestu) samaisiet katliņā, dāsni pieliekat svaigi maltus melnos piparus. Uzvāriet, samaziniet uguni un karsējiet piecas minūtes, lai mērce sabiezētu. Noņemiet mērci no uguns, pieliekat sviestu un sāli.
  • Vistu spārniņus izliekat vienā kārtā uz lielas cepamās plāts, apslakiet ar olīveļļu, uzberiet sāli. Cepiet līdz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī 20 minūtes, pēc 15 cepšanas minūtēm spārniņus bagātīgi apsmērējiet ar mērci (izlietojiet 2/3 daļas no kopējā pagatavotās BBQ mērces daudzuma).
  • Samaziniet cepeškrāsns karstumu līdz 180 grādiem un cepiet spārniņus vēl 20 – 25 minūtes. Tad izņemiet tos no krāsns un apsmērējiet ar atlikušo BBQ mērci.
  • Siera mērcei sajauciet visas sastāvdaļas blenderī vai bļodā ar putojamo slotiņu. Līdz pasniegšanai liekat ledusskapī.
  • Ja vistu spārniņus cepat uz grila, tad liekat tos uz labi sakarsētām restēm un cepat 15 – 20 minūtes. Spārniņi ir bieži jāapgroza, lai mērce nepiedegtu, bet veidotu glazūru, tāpēc labāk izmantot dubultās restes.
  • Vistu spārniņu pasniedziet ar siera mērci, svaigiem redīsiem un seleriju kātiem.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!