Receptes
Septiņas mājās gatavotas mērces, kuras atstās ēnā majonēzi un kečupu. Brīnišķīga garša!

Mērce salātiem
SASTĀVDAĻAS:
- 3 ēdamk. olīveļļas
- 2 ēdamk. balzametiķa
- 1 daiviņa ķiploka
- sāls, pipari – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Sasmalcini ķiploku.
- Nelielā bļodiņā ielej olīveļļu, balzametiķi un ieliec sasmalcināto ķiploku. Samaisi.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Tad uzliec bļodiņai vāku (vai šķīvīti) un pamatīgi sakrati.
- Šī mērce būs lieliska piedeva taviem iecienītajiem dārzeņu salātiem.
Tzatziki mērce
SASTĀVDAĻAS:
- 2 daiviņas ķiploka
- 1 gurķis
- 125ml bezpiedevu jogurta
- 1 ēdamk. olīveļļas
- 1 ēdamk. citronu sulas
- 20g pētersīļu
PAGATAVOŠANA:
- Sasmalcini ķiploku. Nomizo gurķi un sarīvē. Pēc tam nospied lieko sulu.
- Sasmalcini zaļumus.
- Visas sastāvdaļas rūpīgi samaisi nelielā bļodiņā.
- Grieķijā bez tzatziki mērces neiztiek neviena maltīte. Pamēģini šo mērci, un tu noteikti tajā iemīlēsies.