Receptes
Salātu izlase svētku galdam
KARALISKIE SALĀTI
SASTĀVDAĻAS:
- 250 g vārītas cūkgaļas
- 2 – 3 kartupeļi
- 1 sīpols
- sauja attīrītu riekstu
- 100 g melno žāvēto plūmju
- 1 vārīta biete
- 1 vārīts burkāns
- 2 vārītas olas
- 150 g cietā siera
- majonēze
PAGATAVOŠANA:
- Aplejiet plūmes ar karstu ūdeni un ļaujiet pastāvēt 20 minūtes. Ūdeni nolejiet un plūmes sagriežat.
- Vārītos kartupeļus nomizojiet un sagriežat kubiņos. Tāpat sagriežat arī gaļu.
- Smalki sakapājiet sīpolu, bieti un burkānu sarīvējiet uz rupjās rīves.
- Olas sagriežat salmiņos.
- Riekstus sasmalciniet ar blendera palīdzību.
- Sieru sarīvējiet uz smalkās rīves.
- Visas sagatavotās sastāvdaļas liekat traukā kārtām – kartupeļus, sīpolus, gaļu, burkānus, melnās plūmes, riekstus, bietes, olas. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi. Pa virsu berat sieru.
- Ļaujiet salātiem pastāvēt ledusskapī vismaz divas stundas.
- 1 nevārīts burkāns
- 1 liels saldskābs ābols
- 200 g krabju nūjiņu
- 4 vārītas olas
- 1 kārba konservētas kukurūzas
- majonēze
- Burkānu un ābolu nomizojiet. Katru atsevišķi sarīvējiet uz smalkās rīves.
- Olas cieti novāriet, atdzesējiet, nolobiet un arī sarīvējiet uz smalkās rīves.
- Krabju nūjiņas sarīvējiet uz rupjās rīves vai sasmalciniet ar nazi.
- Traukam, kurā pasniegsiet salātus, pa vidu uzzīmējiet majonēzes restīti un liekat kārtu burkānu. Atkal majonēzes restīte un olu kārta. Tad āboli, krabju nūjiņas un kukurūza. Katrai kārtai pa vidu – majonēze.
- Kukurūza kalpos arī kā salātu dekors, tāpēc tai pa virsu majonēzi likt nevajag. Atstājiet salātus uz pāris stundām ledusskapī un varat pasniegt.
- Kā jau noteikti ievērojāt, salāti tiek pagatavoti bez sāls, bet tas neietekmē to spilgto un oriģinālo garšu. Ja ir vēlēšanās, varat tiem sāli pievienot.
- 2 kūpināti vistas šķiņķīši
- 5 olas
- 500 g šampinjonu
- 2 sīpoli
- 3 sālīti gurķi
- korejiešu burkāni
“ČIRKAINIE SALĀTI”
Jums noteikti ir apnikuši parastie treknie salāti un gribas pamēģināt kaut ko jaunu un svaigu. Piedāvājam jums “Čirkainos salātus” – izdodas viegli un maigi.
SASTĀVDAĻAS:
PAGATAVOŠANA:
SALĀTI AR KOREJIEŠU BURKĀNIEM “IZABELLA”
Šie salāti izdodas ļoti garšīgi un pikanti. Reiz tos pagaršojuši, noteikti lūgsiet papildporciju.
SASTĀVDAĻAS:
PAGATAVOŠANA:
- Olas novāriet, atdzesējiet, nolobiet un smalki sasmalciniet.
- Sakapājiet sēnes un sīpolus un katru atsevišķi apcepiet uz pannas augu eļļā.
- Pārējās sastāvdaļas sagriežat kubiņos.
- Salātus liekat kārtām. Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi: sieru" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'vistu'});">vistu šķiņķīšus, sēnes, sīpolus, olas, sālītos gurķus, korejiešu burkānus.
- Salātus varat dekorēt ar ziediņu, kas pagatavots no redīsa šķēlītēm un zaļumiem.