Pikantie biešu salāti ar sieru un magonēm

Pikantie biešu salāti ar sieru un magonēm

Recepte četrām personām. Gatavošanas ilgums viena stunda.

Ja siers ir ļoti mīksts un to nevar sadrupināt, ar samitrinātu nazi sagriez gabaliņos vai šķēlītēs.

SASTĀVDAĻAS:

  • 8 lielas vārītas sarkanās bietes
  • 300 – 400g maiga svaigā aitas (vai kazas) siera
  • 4 sīpoli
  • 4 rozmarīna zariņi
  • 8 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • Sāls, malti melnie pipari
  • 4 ēdamkarotes eļļas
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 1 ēdamkarote maiga etiķa
  • 4 tējkarotes magoņu sēkliņu
  • 1 prāva sauja rupji sadrupinātu valriekstu

PAGATAVOŠANA:

  • Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiemi.
  • Bietes un nomizotus sīpolus sagriez astoņās daļās. Liec sacepumu veidnē un pārkaisi ar sāli un pipariem. Pieliec rozmarīna zariņus un apslaki ar eļļu un medu.
  • Liec krāsnī un cep 25 – 30 minūtesi.
  • Tikmēr sakul mērcei paredzēto eļļu ar medu un etiķi.
  • Ceptās bietes un sīpolus ar visu šķidrumu liec lielā, lēzenā traukā. Pārkaisi ar sadrupinātu sieru. Apslaki un apber ar valriekstiem un magonēm.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!