Salātu izlase svētku galdam

Salātu izlase svētku galdam

VECGADA SALĀTI AR BURKĀNIEM UN sieru" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'VISTU'});">VISTU

Šie maigie un ļoti vienkāršie salāti jums noteikti patiks. Dekorējiet tos ar kukurūzu, tas piešķirs salātiem īpašu garšas niansi. Tas gan nav obligāti, droši varat improvizēt!

SASTĀVDAĻAS:

  • 400 g vistas filejas
  • 100 g korejiešu burkāni
  • 5 olas
  • 100 g cietā siera
  • 100 g majonēzes
  • sāls, pipari pēc garšas
  • saldais pipars, zaļumi un kukurūza dekorēšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Vārītu vistas fileju sagriežat kubiņos.
  • Nolobiet olas, atdaliet baltumus no dzeltenumiem.
  • Korejiešu burkānus sasmalciniet.
  • Olas baltumus, dzeltenumus un sieru sarīvējiet uz smalkās rīves.
  • Kārtojiet salātus traukā kārtās, katru kārtu apsmērējot ar majonēzi: vista, puse korejiešu burkānu, olu dzeltenumi, siers, korejiešu burkāni, olu baltumi.
  • Dekorējiet ar kukurūzu, saldo piparu un zaļumiem vai pēc savas gaumes.

SALĀTI SIERA GROZIŅĀ

Kad jau apnikuši parastie kārtainie salāti, gribas pagatavot kaut ko jaunu un neparastu. Labs variants – salāti siera groziņā.

SASTĀVDAĻAS:

  • 300 g vistas filejas
  • 3 kartupeļi
  • 4 olas
  • 1 burkāns
  • 2 kivi
  • 1 vidējs saldskābs ābols
  • 1 kārba konservētu zirnīšu
  • 70 g siera

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas fileju novāriet un sagriežat nelielos kubiņos.
  • Burkānu, olas un kartupeļus novāriet, atdzesējiet un sagriežat kubiņos.
  • Ābolu un kivi nomizojiet un sagriežat kubiņos.
  • Visas sastāvdaļas sajauciet, pievienojiet zirnīšus, sāli un aizdariet ar majonēzi.
  • Liekat salātus siera groziņā.
  • Lai pagatavotu siera groziņu, sieru sarīvējiet uz rupjās rīves un izklājiet uz sakarsētas pannas plānā kārtiņā. Kad siers izkusis, rūpīgi uzliekat to uz tīras burkas, kas pagriezta kājām gaisā. Liekat ledusskapī uz 10 minūtēm, lai siers sastingst.
  • Dekorējiet pēc vēlēšanās.

SALĀTI “SARKANGALVĪTE”

Šie salāti noteikti garšos visiem granātābolu cienītājiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 500 g vistas filejas
  • 1 vidējs sīpols
  • salātu lapas – dekorēšanai
  • 1 vidējs burkāns
  • granātābols
  • olas
  • majonēze
  • 100 g attīrītu valriekstu
  • kartupelis

PAGATAVOŠANA:

  • Novāriet vistas fileju, nosusiniet.
  • Novāriet kartupeli ar visu mizu un burkānu, ļaujiet tiem atdzist.
  • Sasmalciniet riekstus, dažus atstājiet dekorēšanai. Noskalojiet un nosusiniet salātu lapas.
  • Nomizojiet granātābolu un atdaliet sēklas.
  • Visas sastāvdaļas sagriežat kubiņos.
  • Lēzenu šķīvi izklājiet ar salātu lapām. Liekat kārtās – sīpolu, kartupeli, sieru" onclick="gtag('event', 'CrossLink', {'event_category': 'click', 'event_label': 'vistu'});">vistu, riekstus, olas, burkānu, sieru.
  • Katru kārtu apsmērējiet ar majonēzi.
  • Sieru ar majonēzi neapsmērējiet, bet dekorējiet ar granātābola sēklām un valriekstiem.

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!