Piparmētru cukurs ziemai

Piparmētru cukurs ziemai

Piparmētra ir lieliska piedeva limonādēm un labs nomierinošs līdzeklis. Šīs mētras noderīgās īpašības ir zināmas jau no seniem laikiem. Ja dārzā aug piparmētra, tā noteikti tiek sažāvēta, lai ziemā dzertu aromātisku tēju. Bet pat kaltēta piparmētra nav spējīga saglabāt to svaigo aromātu, ko dod svaiga mētra. Daļa aromāta un garšas pazudīs kaltēšanas procesā. Ar burciņu piparmētru cukura uz galda tējas dzeršana pārtaps īpašā ik vakara rituālā – aromāts piepildīs telpu un sarunas kļūs pieklusinātas un rimtas. Aromātiskā piedeva būs piederīga kādā konditorejas izstrādājumā vai krūzītē tējas un kafijas. Pastāstīsim jums kā pagatavot aromātisku piparmētru cukuru jūsu ziemas krājumiem.

SASTĀVDAĻAS:

  • 200 g cukura
  • 50 g piparmētras

PAGATAVOŠANA:

  • Piparmētru lapiņas noskalot aukstā ūdenī. Vislabāk to darīt dziļā bļodā un noskalot vairākas reizes. Rūpīgi jāatlasa tikai svaigās un veselās lapiņas. Ja cukurā gadīsies kāda savītusi lapiņa, tas var ātri sabojāties.
  • Lapiņas nosusināt papīra dvielī. Tām jābūt pilnīgi sausām.
  • Piparmētru lapiņas sasmalcināt blenderī.
  • Pievienot 100 g cukura un vēlreiz visu sasmalcināt.
  • Piparmētru cukuru iebērt bļodā, pievienot atlikušo cukuru, visu samaisīt ar karoti.
  • Lai cukurs ilgi glabātos, burkai, kurā glabāsiet cukuru, ir jābūt rūpīgi izmazgātai un izžāvētai (!). Drošības labad, to varat žāvēt uzsildītā cepeškrāsnī.
  • Cukuru likt burkā, piespiežot ar karoti, lai neveidotos “gaisa kabatas”.
  • Cukuru uzglabāt sausā vietā, hermētiskā traukā.
  • Tā varat pagatavot piparmētru cukuru desmit minūšu laikā, bet lietojiet to prātīgi! Ja veikalā pirktā tēja jau apnikusi, pieliekat tējkaroti piparmētru cukura, tas ienesīs patīkamu daudzveidību jūsu tējas dzeršanas rituālos!

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienojies domubiedriem!