Piecu sātīgu salātu receptes. Īpaši iepriecinās vīriešus

Piecu sātīgu salātu receptes. Īpaši iepriecinās vīriešus

Salāti “Vīriešu kaprīze”

SASTĀVDAĻAS:

  • vārīta liellopa gaļa – 300 g
  • kukurūza – 1 kārba
  • sarkanās pupiņas – 1 kārba (ar tomātiem šoreiz nederēs)
  • burkāni Korejiešu gaumē – 200 g
  • saldais pipars (jebkuras krāsas)
  • lociņi
  • saulespuķu eļļa
  • sāls
  • pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Gaļu un saldo piparu sagriezt salmiņos, pievienot pārējās sastāvdaļas, pielikt sāli un piparus, pielikt eļļu un samaisīt.

Salāti “Tbilisi”

Iecienītie salāti “Tbilisi” – garšīgi un sātīgi! Vīrieši tos noteikti spēs novērtēt!

SASTĀVDAĻAS:

  • sarkanās pupiņas – 1 kārba
  • vārīta liellopa gaļa – 200 – 250 g ( ņemam liesu gaļas gabaliņu, apmēram 300 g un pusotru stundu vāram sālsūdenī)
  • sarkanais sīpols – 1 gab. (vidēja izmēra)
  • saldais pipars – 1 gab.
  • puse asā pipara
  • ķiploks – 2 – 3 daiviņas
  • valrieksti – 50 g
  • vidēja izmēra koriandra pušķītis
  • malti melnie pipari
MĒRCEI:
  • olīveļļa
  • vīna etiķis

PAGATAVOŠANA:

  • Sīpolu sagriezt pusgredzenos.
  • Ja tie ir mājas sīpoli – sulīgi un asi, tad labāk to sagriezt un ielikt uz 2 minūtēm karstā ūdenī, pretējā gadījumā sīpola asums pārmāks pārējās garšas.
  • Notīrīt saldo piparu, izņemt sēklas un sagriezt salmiņos.
  • Gaļu sagriezt kubiņos.
  • No asā pipara izņemt sēklas un sīki sakapāt.
  • Ķiplokus sakapāt vai izspiest ķiploku spiedē.
  • No pupiņām noliet ūdeni un noskalot tās.
  • Pielikt sīpolu, liellopa gaļu, piparus, ķiploku, sakapāto koriandru, uz pannas apgrauzdētus un sakapātus valriekstus.
  • Sāli un melnos piparus pēc garšas.
  • Mērci pagatavot no 4 - ēdamkarotēm olīveļļas un 1 ēdamkarotes vīna etiķa.
  • Pielikt mērci, samaisīt.

Salāti “Mans ģenerālis”

SASTĀVDAĻAS:

  • gaļa (pēc izvēles) – 250 g
  • olas – 3 gab.
  • cietais siers – 100 g
  • bietes – 2 gab.
  • burkāni – 2 gab.
  • valrieksti – 50 g
  • ķiploki – 2 daiviņas
  • augu eļļa – 50 ml
  • majonēze – 150 g
  • zaļumi
  • sāls
  • pipari

PAGATAVOŠANA:

  • Gaļu apsālīt, uzbērt piparus, sagriezt nelielos gabaliņos, likt uz pannas un augu eļļā apcept. Pie beigām pannā pielikt saspiestu ķiploku aromātam.
  • Olas novārīt, nolobīt un sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Burkānus un bietes novārīt sālsūdenī, nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Valriekstus apgrauzdēt uz sausas pannas, tad sasmalcināt, bet ne pārāk smalki.
  • Arī sieru sarīvēt uz rupjās rīves.
  • Tālāk salātus likt kārtās, katru kārtu apsmērējot ar majonēzi:
  • 1. kārta – gaļa
  • 2. kārta – rīvēts siers
  • 3. kārta – rīvētas olas
  • 4. kārta – rīvēti burkāni
  • 5. kārta – rīvētas bietes.
  • Dekorēt ar riekstiem un zaļumiem.

Gaļas salāti “ Priežu sils”

Ļoti sātīgi un gardi salāti. Svaigi zaļumi un marinētās sēnes piešķirs salātiem īpašu svaiguma noti.

SASTĀVDAĻAS:

  • vārīti kartupeļi – 6 gab.
  • puravs vai viens sīpols
  • vārīta gaļa – 450 g
  • vārītas olas – 5 gab.
  • marinētas sēnes – 200 – 250 g
  • dilles
  • sāls
  • majonēze
  • ciedru rieksti – pēc garšas

PAGATAVOŠANA:

  • Kartupeļus un gaļu sagriezt kubiņos un likt traukā.
  • Smalki sakapāt sīpolu vai puravu.
  • Olas sarīvēt uz rupjās rīves un kopā ar sagrieztām sēnēm likt traukā.
  • Pievienot ciedru riekstus.
  • Pievienot majonēzi, pielikt sāli un piparus, rūpīgi sajaukt.
  • Pārbērt ar smalki sakapātām dillēm vai rotāt ar diļļu zariņiem.

Salāti “Vīriešu sapnis”

SASTĀVDAĻAS:

  • šķiņķis – 200 g
  • vistas fileja – 200 g
  • marinētas sēnes – 200 g
  • olas – 2 gab.
  • sīpols – 100 g
  • sāls
  • pipari
  • majonēze
  • tomāts un salātu lapas dekorēšanai

PAGATAVOŠANA:

  • Vistas fileju novārīt sālsūdenī (vārīt 20 minūtes no vārīšanās momenta).
  • Olas novārīt (vārīt 10 minūtes no vārīšanās sākuma).
  • Atdzesēt aukstā tekošā ūdenī.
  • Šķiņķi sagriezt nelielos kubiņos.
  • Sīpolu nomizot, sagriezt pusgredzenos.
  • Vistas fileju sagriezt gabaliņos.
  • Olas sagriezt nelielās daiviņās.
  • Salātu bļodā likt šķiņķi, fileju, sēnes, olas un sīpolu.
  • Pielikt piparus, un majonēzi. Samaisīt. Ja nepieciešams, pielikt sāli.
  • Traukā likt salātu lapas, pa virsu kaudzītē salātus. Dekorēt ar tomātu daiviņām.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt