Receptes
Piecu sātīgu salātu receptes. Īpaši iepriecinās vīriešus
Salāti “Vīriešu kaprīze”
SASTĀVDAĻAS:
- vārīta liellopa gaļa – 300 g
- kukurūza – 1 kārba
- sarkanās pupiņas – 1 kārba (ar tomātiem šoreiz nederēs)
- burkāni Korejiešu gaumē – 200 g
- saldais pipars (jebkuras krāsas)
- lociņi
- saulespuķu eļļa
- sāls
- pipari
PAGATAVOŠANA:
- Gaļu un saldo piparu sagriezt salmiņos, pievienot pārējās sastāvdaļas, pielikt sāli un piparus, pielikt eļļu un samaisīt.
Salāti “Tbilisi”
Iecienītie salāti “Tbilisi” – garšīgi un sātīgi! Vīrieši tos noteikti spēs novērtēt!
SASTĀVDAĻAS:
- sarkanās pupiņas – 1 kārba
- vārīta liellopa gaļa – 200 – 250 g ( ņemam liesu gaļas gabaliņu, apmēram 300 g un pusotru stundu vāram sālsūdenī)
- sarkanais sīpols – 1 gab. (vidēja izmēra)
- saldais pipars – 1 gab.
- puse asā pipara
- ķiploks – 2 – 3 daiviņas
- valrieksti – 50 g
- vidēja izmēra koriandra pušķītis
- malti melnie pipari
MĒRCEI:
- olīveļļa
- vīna etiķis
PAGATAVOŠANA:
- Sīpolu sagriezt pusgredzenos.
- Ja tie ir mājas sīpoli – sulīgi un asi, tad labāk to sagriezt un ielikt uz 2 minūtēm karstā ūdenī, pretējā gadījumā sīpola asums pārmāks pārējās garšas.
- Notīrīt saldo piparu, izņemt sēklas un sagriezt salmiņos.
- Gaļu sagriezt kubiņos.
- No asā pipara izņemt sēklas un sīki sakapāt.
- Ķiplokus sakapāt vai izspiest ķiploku spiedē.
- No pupiņām noliet ūdeni un noskalot tās.
- Pielikt sīpolu, liellopa gaļu, piparus, ķiploku, sakapāto koriandru, uz pannas apgrauzdētus un sakapātus valriekstus.
- Sāli un melnos piparus pēc garšas.
- Mērci pagatavot no 4 - ēdamkarotēm olīveļļas un 1 ēdamkarotes vīna etiķa.
- Pielikt mērci, samaisīt.
Salāti “Mans ģenerālis”
SASTĀVDAĻAS:
- gaļa (pēc izvēles) – 250 g
- olas – 3 gab.
- cietais siers – 100 g
- bietes – 2 gab.
- burkāni – 2 gab.
- valrieksti – 50 g
- ķiploki – 2 daiviņas
- augu eļļa – 50 ml
- majonēze – 150 g
- zaļumi
- sāls
- pipari
PAGATAVOŠANA:
- Gaļu apsālīt, uzbērt piparus, sagriezt nelielos gabaliņos, likt uz pannas un augu eļļā apcept. Pie beigām pannā pielikt saspiestu ķiploku aromātam.
- Olas novārīt, nolobīt un sarīvēt uz rupjās rīves.
- Burkānus un bietes novārīt sālsūdenī, nomizot un sarīvēt uz rupjās rīves.
- Valriekstus apgrauzdēt uz sausas pannas, tad sasmalcināt, bet ne pārāk smalki.
- Arī sieru sarīvēt uz rupjās rīves.
- Tālāk salātus likt kārtās, katru kārtu apsmērējot ar majonēzi:
- 1. kārta – gaļa
- 2. kārta – rīvēts siers
- 3. kārta – rīvētas olas
- 4. kārta – rīvēti burkāni
- 5. kārta – rīvētas bietes.
- Dekorēt ar riekstiem un zaļumiem.
Gaļas salāti “ Priežu sils”
Ļoti sātīgi un gardi salāti. Svaigi zaļumi un marinētās sēnes piešķirs salātiem īpašu svaiguma noti.
SASTĀVDAĻAS:
- vārīti kartupeļi – 6 gab.
- puravs vai viens sīpols
- vārīta gaļa – 450 g
- vārītas olas – 5 gab.
- marinētas sēnes – 200 – 250 g
- dilles
- sāls
- majonēze
- ciedru rieksti – pēc garšas
PAGATAVOŠANA:
- Kartupeļus un gaļu sagriezt kubiņos un likt traukā.
- Smalki sakapāt sīpolu vai puravu.
- Olas sarīvēt uz rupjās rīves un kopā ar sagrieztām sēnēm likt traukā.
- Pievienot ciedru riekstus.
- Pievienot majonēzi, pielikt sāli un piparus, rūpīgi sajaukt.
- Pārbērt ar smalki sakapātām dillēm vai rotāt ar diļļu zariņiem.
Salāti “Vīriešu sapnis”
SASTĀVDAĻAS:
- šķiņķis – 200 g
- vistas fileja – 200 g
- marinētas sēnes – 200 g
- olas – 2 gab.
- sīpols – 100 g
- sāls
- pipari
- majonēze
- tomāts un salātu lapas dekorēšanai
PAGATAVOŠANA:
- Vistas fileju novārīt sālsūdenī (vārīt 20 minūtes no vārīšanās momenta).
- Olas novārīt (vārīt 10 minūtes no vārīšanās sākuma).
- Atdzesēt aukstā tekošā ūdenī.
- Šķiņķi sagriezt nelielos kubiņos.
- Sīpolu nomizot, sagriezt pusgredzenos.
- Vistas fileju sagriezt gabaliņos.
- Olas sagriezt nelielās daiviņās.
- Salātu bļodā likt šķiņķi, fileju, sēnes, olas un sīpolu.
- Pielikt piparus, un majonēzi. Samaisīt. Ja nepieciešams, pielikt sāli.
- Traukā likt salātu lapas, pa virsu kaudzītē salātus. Dekorēt ar tomātu daiviņām.
LAI LABI GARŠO!