Receptes
Kartupeļu – gaļas sacepums
Drosmīgi un pārliecinoši gatavot pēc pamatīgas iepirkšanās un kad laika ir pārpārēm prot vai ikviens. Bet pagatavot garšīgas vakariņas tad, kad “mājās nekā nav” un arī laika tā pamazāk, pratīs tikai īstas saimnieces. Piedāvātā recepte papildinās jūsu recepšu krājumu.
SASTĀVDAĻAS
(cerams, mājās atradīsies):- 200g liellopa maltās gaļas
- 500g kartupeļu
- 150g rīsu
- Viens burkāns
- Puse sīpola
- 200g ūdens
- 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
- 2 ēdamkarotes eļļas
- 2 ēdamkarotes skābā krējuma
- 50g cietā siera
- Malti melnie pipari
- Dilles
- Sāls
PAGATAVOŠANA:
- Sarīvētu burkānu un smalki sagrieztu sīpolu, apceptus uz pannas, pusgatavus rīsus, sāli un piparus sajaukt ar malto gaļu.
- No gatavās masas veidot bumbiņas apmēram 4 cm diametrā.
- Kartupeļus sagriezt uz pusēm, tad katru pusi sagriezt pusaplīšos.
- Formā, kas iesmērēta ar eļļu, pamīšus kārtot gaļas bumbiņas un kartupeļus. Šo sagatavi likt cepeškrāsnī uz 20 minūtēm, 180 grādu temperatūrā.
- Pa to laiku sajaukt ūdeni, krējumu, tomātu pastu, sāli un piparus. Ar šo maisījumu pārliet sacepumu un likt cepeškrāsnī vēl uz 15 minūtēm.
- Jau gandrīz gatavo maisījumu pārkaisīt ar sarīvētu sieru un cept vēl 5 minūtes.
- Lai siers ātrāk apbrūnētu, cepeškrāsni var noregulēt uz 200 grādiem un grila režīmā.
- Pirms pasniegšanas pārkaisīt ar dillēm.
- Ģimeni uz vakariņām aicināt nevajadzēs. Viņi paši saskries, kolīdz sajutīs šī brīnumgardā sacepuma smaržu.