Kā pagatavot mutē kūstošu liellopa gaļu burgundiešu gaumē

Kā pagatavot mutē kūstošu liellopa gaļu burgundiešu gaumē

Liellopa gaļas burgundiešu gaumē vienkāršota recepte – viens no labākajiem veidiem, kā pagatavot maigu un aromātisku gaļu, kas būs garšīgāka nākamajā dienā.

SASTĀVDAĻAS:

  • 1 kg liellopa gaļas (lāpstiņa vai kakla daļa)
  • ¼ glāze olīveļļas
  • 2 vidēja izmēra sīpoli
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 3 – 4 nelieli burkāni
  • 1 glāze sausā sarkanvīna
  • 1 daiviņa ķiploka
  • lauru lapa
  • pētersīļi
  • svaigs timiāns

PAGATAVOŠANA:

  • Šai receptei var ņemt arī šķiedrainu gaļu, jebkurā gadījumā pēc divu stundu sautēšanas tā kļūs maiga un mīksta. Sagriežat gaļu apmēram 4 – 5 cm lielos kubiņos, uzberat sāli un piparus.
  • Daļu eļļas lejiet pannā, uzkarsējiet un uz straujas uguns apcepiet gaļu brūnu no visām pusēm. Gaļu cepiet porcijās, lai gabaliņi paspētu apbrūnināties, un nesāktu sautēties pirms laika.
  • Apcepto gaļu pārliekat atsevišķā traukā, bet pannā liekat pusgredzenos sagrieztus sīpolus. Nogriežat mazāku uguni un cepiet apmēram piecas minūtes. Sīpoliem uzberat miltus, samaisiet un uzlejiet glāzi sarkanvīna.
  • Liekat gaļu atpakaļ pannā. Turpat liekat kubiņos sagrieztus burkānus, ķiploku, sāli, piparus. Visu samaisiet.
  • Gaļas aromātam pievienojiet tā saucamo garšaugu pušķīti – ar kokvilnas diegu sasietu dažādas svaigas garšvielas. Piemēram, pētersīļa kātus un svaigu timiānu. Vēl pieliekat dažas lauru lapas.
  • Pieliekat garšvielas un uzlejat ūdeni tā, lai nosegtu gaļu (gaļas un ūdens attiecībai jābūt apmēram 2 : 3 ).
  • Kad viss sāk vārīties, samaziniet uguni, uzliekat vāku un sautējat gaļu divas stundas.
  • Apmēram katras 15 – 20 minūtes gaļa jāapmaisa, īpaši gatavošanas beigās. Paralēli ņemat nost putas un taukus.
  • No gatavā ēdiena izņemat aromātisko garšvielu pušķīti un lauru lapas. Pasniedziet pārbērtu ar zaļumiem, kopā ar maizi vai jebkuru citu piedevu pēc jūsu izvēles.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt