Receptes
Kā pagatavot mutē kūstošu liellopa gaļu burgundiešu gaumē
Liellopa gaļas burgundiešu gaumē vienkāršota recepte – viens no labākajiem veidiem, kā pagatavot maigu un aromātisku gaļu, kas būs garšīgāka nākamajā dienā.
SASTĀVDAĻAS:
- 1 kg liellopa gaļas (lāpstiņa vai kakla daļa)
- ¼ glāze olīveļļas
- 2 vidēja izmēra sīpoli
- 2 ēdamkarotes miltu
- 3 – 4 nelieli burkāni
- 1 glāze sausā sarkanvīna
- 1 daiviņa ķiploka
- lauru lapa
- pētersīļi
- svaigs timiāns
PAGATAVOŠANA:
- Šai receptei var ņemt arī šķiedrainu gaļu, jebkurā gadījumā pēc divu stundu sautēšanas tā kļūs maiga un mīksta. Sagriežat gaļu apmēram 4 – 5 cm lielos kubiņos, uzberat sāli un piparus.
- Daļu eļļas lejiet pannā, uzkarsējiet un uz straujas uguns apcepiet gaļu brūnu no visām pusēm. Gaļu cepiet porcijās, lai gabaliņi paspētu apbrūnināties, un nesāktu sautēties pirms laika.
- Apcepto gaļu pārliekat atsevišķā traukā, bet pannā liekat pusgredzenos sagrieztus sīpolus. Nogriežat mazāku uguni un cepiet apmēram piecas minūtes. Sīpoliem uzberat miltus, samaisiet un uzlejiet glāzi sarkanvīna.
- Liekat gaļu atpakaļ pannā. Turpat liekat kubiņos sagrieztus burkānus, ķiploku, sāli, piparus. Visu samaisiet.
- Gaļas aromātam pievienojiet tā saucamo garšaugu pušķīti – ar kokvilnas diegu sasietu dažādas svaigas garšvielas. Piemēram, pētersīļa kātus un svaigu timiānu. Vēl pieliekat dažas lauru lapas.
- Pieliekat garšvielas un uzlejat ūdeni tā, lai nosegtu gaļu (gaļas un ūdens attiecībai jābūt apmēram 2 : 3 ).
- Kad viss sāk vārīties, samaziniet uguni, uzliekat vāku un sautējat gaļu divas stundas.
- Apmēram katras 15 – 20 minūtes gaļa jāapmaisa, īpaši gatavošanas beigās. Paralēli ņemat nost putas un taukus.
- No gatavā ēdiena izņemat aromātisko garšvielu pušķīti un lauru lapas. Pasniedziet pārbērtu ar zaļumiem, kopā ar maizi vai jebkuru citu piedevu pēc jūsu izvēles.
LAI LABI GARŠO!