Neticami fakti par kakao. Lūk, kāpēc ir jādzer kakao, īpaši tad, ja esat vecumā pēc 40

Neticami fakti par kakao. Lūk, kāpēc ir jādzer kakao, īpaši tad, ja esat vecumā pēc 40

Jūs nedzerat kakao? Bet vajadzētu! Un, lūk, kāpēc!

Uzziniet, cik tas ir vērtīgs jūsu veselībai!
Šis vērtīgais dzēriens uzlādē ar enerģiju un ir spējīgs aizsargāt no vīrusiem un infekcijām.
Kakao uzlabo noskaņojumu un paaugstina tonusu!
Kakao satur vielas, kas uzlabo atmiņu un stimulē galvas smadzeņu darbību, kā arī normalizē holesterīna līmeni asinīs.
Kakao satur milzum daudz nepieciešamo mikroelementu, bet cinka satura ziņā tam vispār nav līdzinieku!
Kakao pupas satur olbaltumvielas (12 – 15%), taukus, ogļhidrātus (6 – 10%), B grupas vitamīnus un antioksidantus.
Nesenie pētījumi atklājuši, ka kakao satur vēl vienu vērtīgu savienojumu (kokohilu), kas veicina ādas šūnu augšanu un vairošanos, rētu saaugšanu un novērš krunciņu veidošanos.
Tāpat kakao satur vēl vienu vērtīgu vielu – epikatehīnu, pateicoties kuram ir iespējams aizsargāt organismu no daudzām bīstamām slimībām (vēzis, diabēts, infarkts un insults).

Amerikāņu zinātnieki ir apstiprinājuši faktu, ka neskatoties uz to, ka kakao satur vairāk kaloriju nekā tēja un kafija, tas neveicina ķermeņa masas palielināšanos. Pat neliela porcija kakao ir spējīga dot sāta sajūtu un jūs nepārēdaties. Ja vēlaties notievēt – dzeriet kakao!
Ieteicams kakao lietot dienas pirmajā pusē. Kakao sastāvā esošais dabiskais pigments melanīns absorbē siltums starus un tas palīdz aizsargāt jūsu ādu no ultravioletajiem stariem un paglābj no saules apdegumiem.
Bet šī recepte pārsteigs jūs ar garšu un piešķirs kakao īpašu vērtību!

Kakao, kanēlis un krustnagliņas – tiem visiem piemīt brīnumainas īpašības, kas palīdz cīnīties ar mikrobiem un mazina saslimšanas iespējamību, īpaši aukstajos rudens mēnešos. Kakao ir spēcīgs antioksidants un bagāts ar magniju un vitamīniem. Tas padara kakao vērtīgu, īpaši tad, ja jums ir vairāk kā četrdesmit. Kakao jums ir nepieciešams!
Kanēlis veicina asinsriti un mazina iekaisumu iespējamību organismā, bet krustnagliņām piemīt spēcīgas antiseptiskas un pretsāpju īpašības.

SASTĀVDAĻAS

  • Divas glāzes piena (ja izmantosiet mandeļu pienu, garša būs bagātīgāka)
  • Viena ēdamkarote kakao pulvera
  • Viena tējkarote kanēļa
  • Pustējkarote maltu krustnagliņu
  • Šķipsniņa sāls
  • Ceturtdaļa tējkarotes stēvijas (pēc vēlēšanās)

PAGATAVOŠANA

  • Katliņā ielikt kakao, garšvielas, stēviju un sāli, ieliet pienu.
  • Karsēt tik ilgi, līdz visas garšvielas ir izšķīdušas. Maisīšanai labāk izmantot putojamo slotiņu.

LAI LABI GARŠO!

Ja patika tev, noteikti patiks arī taviem draugiem. Padalies!

Pievienjies mūsu sekotājiem

Aizvērt