Receptes
Kakao šokolādes krems. Padomju laika ēdnīcas garša
SASTĀVDAĻAS:
- 300 g piens
- 50 g kakao pulveris
- 30 g želatīns vai 10 plāksnes
- 250 g cukurs
- 750 g saldais krējums
- 1 tējk. vaniļas cukurs
PAGATAVOŠANA:
- Želatīnu uzbriedina vai plāksnes patur aukstā ūdenī apmēram līdz 7 minūtēm.
- Pienu uzkarsē un tajā kārtīgi izmaisa kakao.
- Karstajā pienā izkausē uzbriedināto želatīnu vai izmērcētās plāksnes.( plāksnes vienkārši izņem no ūdens, nospiež lieko šķidrumu un liek lai izšķīst).
- Piena maisījums ir jāatdzesē, lai nebūtu par karstu.
- Saputo saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
- Iemaisa piena maisījumu.
- Visu kārtīgi izmaisa un ieklāj formā.
- Liek ledusskapī, lai saželē.
Pasniegt ar kādu no ķīseļiem. Vislabāk būs skābāks, piemēram, dzērveņu, aveņu ķīselis.
Avots: zaigasstuuritis.blogspot.com